Οι πίστες θρηνούν. Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος

Στα 81 του, πέθανε από ανακοπή καρδιάς ένας από τους μεγαλύτερους λαϊκούς Έλληνες τραγουδιστές όλων των εποχών.
Οι πίστες θρηνούν. Πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος
Με μια θλιβερή είδηση μας υποδέχθηκε δυστυχώς η σημερινή Δευτέρα μιας και πέθανε ο Τόλης Βοσκόπουλος σε ηλικία 81 ετών, ύστερα από ανακοπή καρδιάς, σκορπώντας θλίψη στους χιλιάδες θαυμαστές του.

Τον αποκάλεσαν δικαίως πρίγκιπα του ελληνικού τραγουδιού, μιας και συνέδεσε το όνομα του με σπουδαίες επιτυχίες, χάρη στις οποίες πλημμύριζαν τα κέντρα, όπου και εμφανιζόταν.



«Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρο μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αφτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή» χιλιοτραγουδήθηκαν αφήνοντας ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ελληνική μουσική.

Πέρα από τη μουσική του καριέρα ο Τόλης Βοσκόπουλος είχε πρωταγωνιστήσει αλλά και συμμετάσχει σε πάρα πολλές θεατρικές παραστάσεις και ταινίες δίπλα σε ιερά τέρατα της ηθοποιίας όπως ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Βλαχοπούλου, η Βασιλειάδου, ο Κώστας Χατζηχρήστος κ.ά. Από τις πιο μεγάλες επιτυχίες του ήταν τα μιούζικαλ: Οι εραστές του ονείρου (1972 μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη), Τραγούδα θεατρίνε (1978 μαζί με τη Μαρία Αλιφέρη), Ήρθες σαν όνειρο (1998 μαζί με την Άντζελα Γκερέκου), όπου το θεατρικό σενάριο είναι στηριγμένο στον τρόπο γνωριμίας τους.

Ο αγαπημένος μας, Τόλης ήταν παντρεμένος από το 1996 με την Άντζελα Γκερέκου, με την οποία απέκτησαν το 2001 μια κόρη, τη Μαρία Βοσκοπούλου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v