Οι πιο ενοχλητικοί γείτονες του καλοκαιριού

Ο «κλαμπάρχης», ο «Μπομπ ο μάστορας», ο σπιτονοικοκύρης και τα υπόλοιπα ενοχλητικά παιδιά που δυστυχώς μένουν δίπλα μας.
Οι πιο ενοχλητικοί γείτονες του καλοκαιριού
Το καλοκαιράκι είναι η εποχή που λατρεύουμε μιας και μας επιτρέπει να ξεμυτίζουμε όλο και περισσότερο και να απολαύσουμε τον ήλιο, τη θάλασσα, τα υπέροχα μαγαζάκια στις γειτονιές μας αλλά και τα μπαλκόνια και τις ταράτσες μας. Εκεί θέλοντας και μη θα συναναστραφείς περισσότερο με τους γείτονές σου, οι οποίοι αντίστοιχα έχουν βγει από το καβούκι τους. Κι ενώ κάποιοι από αυτούς είναι τα καλύτερα παιδιά, δεν λείπουν κι οι περιπτώσεις ενοχλητικών γειτόνων που αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι. Φόρα λοιπόν το αδιάβροχό σου γιατί θα ψεκάσουμε αλήθειες και πάλι

Ο «κλαμπάρχης»

Ο «κλαμπάρχης» είναι χαρακτηριστική περίπτωση ενοχλητικού γείτονα ο οποίος γλεντοκοπά καθημερινώς κι αδιαλείπτως κάνοντας το σπίτι του μια μίνι εκδοχή του πάλαι ποτέ τιμημένου +Soda. Μην μας περάσεις για τίποτα ξενέρωτους δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση, όμως αν έχεις μέρα παρά μέρα 15 νοματαίους να ουρλιάζουν «πιείτε μπου***α» όσο ο dj πριονίζει με τις μουσικές του επιλογές τα νευροφυτικά κύτταρα, τότε θα μάζευες κι εσύ στα κρυφά υπογραφές για να διώξεις τον κλαμπάρχη από την πολυκατοικία.

Ο Μπόμπ ο Μάστορας

Για κάθε γλυκό μεσημεριανό ύπνο που παίρνεις μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, υπάρχει κι ένα κομπρεσέρ σε απόσταση αναπνοής από το αυτάκι σου, μιας και ο καθόλου συμπαθής γείτονας διάλεξε ένα καταμεσήμερο Τρίτης να περάσει γυψοσανίδα στο σαλόνι του. Προφανώς είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος έχει το σφυρί προέκταση του χεριού του και το ηλεκτρικό δρεπανοκατσάβιδο κάτω από το προσκεφάλι του γιατί του αρέσει να μαστορεύει. Κι εμάς αδερφούλη μας αρέσει το ψάρεμα αλλά δεν το κάνουμε στη μπανιέρα σου.

Ο «τσιφούτης» διαχειριστής

Έχεις κουραστεί να ανεβαίνεις στον τρίτο με τα πόδια, γιατί το ασανσέρ παραμένει χαλασμένο; Το χειμώνα τουρτουρίζεις σαν το ψάρι γιατί δεν υπάρχουν λεφτά πια για πετρέλαιο; Η είσοδος της πολυκατοικίας έχει πιάσει τριπλό στρώμα μπίχλας γιατί δεν μας χρειάζεται άλλο καθαρίστρια; Μάλλον έχεις μπλέξει με τσιγκούνη διαχειριστή ο οποίος δεν θέλει να πειράξει τις οικονομίες του, ενώ περνά κάθε μήνα στα κοινόχρηστα ύπουλα δεκάευρα κόστη για αλλαγή λάμπας στον φωταγωγό.

Ο/η ανταποκριτής/τρια του Reuters

Συνήθως είναι μιας κάποιας ηλικίας και γνωρίζει πράγματα για τον εαυτό σου που δεν τα θυμάται ούτε η μάνα σου. Παράλληλα θα σου πει τα καθέκαστα για κάθε γείτονα χωρίς καν να τον ρωτήσεις, ενώ είναι βέβαιο πως έχει ειδικό τεφτέρι όπου σημειώνει ύποπτες κινήσεις σε διπλανά σπίτια και διαμερίσματα, ενώ τραβολογά το άμοιρο σκυλάκι του για δέκα βόλτες την ημέρα ώστε να προλάβει την ατζέντα της ημέρας.

Ο τζαμπατζής

Ένα ωραίο πρωινό χτυπά η πόρτα κι εσύ τρέχεις να ανοίξεις, νομίζοντας πως ήρθε επιτέλους εκείνο το μπλουζάκι που έχεις παραγγείλει εδώ και κανένα μήνα. Δυστυχώς είναι ο γείτονας ο οποίος ήθελε δύο αυγά και δύο ντομάτες γιατί ξέχασε να πάρει και του λείπουν από το φαγητό του. Έπρεπε να υποψιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά όταν σου είπε ότι φτιάχνει στραπατσάδα. Μετά είναι πολύ πιθανό πατώντας στην καλοκαρδοσύνη σου να σου ρίξει μια εκμετάλλευση όταν βρίσκεται σε ανάγκη. Κι ενώ υποστηρίζουμε ξεκάθαρα τη θρησκευτική ρήση που λέει «ο έχων δύο ντομάτες να τις δίνει και τις δύο γιατί όλο wolt παίρνεις» καλό είναι να κρατάς τα μπόσικα όσο μπορείς, γιατί δεν θα αργήσει η στιγμή που θα τσοντάρεις και στο νοίκι του.

Ο σπιτονοικοκύρης

Last but not least η πιο σκιαχτική φιγούρα, με την οποία αναγκάζεσαι ορισμένες φορές να συνυπάρχεις σε κοντινά διαμερίσματα. Η γνωριμία σας ξεκίνησε με βασανιστικό face control κι άπειρες ερωτήσεις:

Έπειτα συνεχίστηκε με διάφορες εντολές που οφείλεις να υπακούς για να έχεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου. «Δεν καρφώνουμε τίποτα στους τοίχους. Προσοχή, με το θερμοσίφωνα. Τα φώτα, να κλείνεις το βράδυ. Όχι φούρνο και κλιματιστικό μαζί. Ούτε ανεμιστήρα και πιστολάκι.»

Πρόκειται για τον μόνο άνθρωπο στη ζωή σου που τον πληρώνεις, λέγοντας από πάνω και ευχαριστώ για την απόδειξη. Σκέψου ένα συνδυασμό του στριμμένου διευθυντή του σχολείου, του διαιτολόγου, που σου κάνει λιπομέτρηση, ενώ ψάχνει ψιχουλάκια από μπισκότα στο σακίδιο σου, γιατί ξέρει ότι του λες ψέματα και εκείνου του θείου, που σε είχε πιάσει να καπνίζεις στο γυμνάσιο και σε απειλούσε ότι θα τα πει στη μάνα σου. Η μόνη διαφορά με τους παραπάνω, είναι πως κάθε μήνα, στον σπιτονοικοκύρη δίνεις σχεδόν μισό μηνιάτικο και τον παρακαλάς να φτιάξει το καζανάκι γιατί μια εβδομάδα τώρα ρίχνεις με τον κουβά.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v