Αποχέτευση στη Μύκονο "σκάει" και βγάζει λύματα στη θάλασσα

Κατάρρευσε το αποχετευτικό δίκτυο της Μυκόνου με αποτέλεσμα η θάλασσα να γεμίσει λύματα και να απαγορευθεί η κολύμβηση στον Πλατύ Γιαλό.
Αποχέτευση στη Μύκονο σκάει και βγάζει λύματα στη θάλασσα
Μπουλντόζες βρέθηκαν σε παραλίες της Μυκόνου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η κατάρρευση του αποχετευτικού δικτύου του νησιού. Συγκεκριμένα υπήρξε διαρροή μη επεξεργασμένων λυμάτων στις περιοχές Μεγάλη Άμμος και Πλατύς Γιαλός λόγω βλάβης αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου.

Μάλιστα τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΥΑ Μυκόνου όσο κι ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας προσήλθαν αυτοβούλως στο πλαίσιο του αυτοφώρου και συνελήφθησαν μετά το πρωτοφανές περιστατικό.

Η εκροή των λυμάτων σταμάτησε μετά την επέμβαση των αρχών και στις δύο περιοχές, ωστόσο άφησε πίσω της μεγάλα προβλήματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παραλία Πλατύς Γιαλός, η οποία συγκεντρώνει καθημερινά πάμπολλους λουόμενους σημάνθηκε με κόκκινη σημαία από τον ναυαγοσώστη, ώστε να απαγορευθεί η κολύμβηση τουριστών αλλά και ντόπιων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η έντονη δυσοσμία που όπως είναι φυσιολογικό επικρατεί πλέον στην περιοχή ανάγκασε αρκετούς τουρίστες να εγκαταλείψουν τα καταλύματά τους, αναζητώντας διαμονή σε άλλες γωνιές του νησιού, απευθυνόμενοι στους ξενοδόχους της Μυκόνου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v