Γιατρός στην Τουρκία δεν χειρούργησε ασθενή γιατί ήταν τρανς

Ένας γιατρός από την Κωνσταντινούπολης αρνήθηκε να χειρουργήσει ασθενή του γιατί ήταν τρανς. Πως αντέδρασε η ίδια όταν την έδιωξε από το γραφείο του;
Γιατρός στην Τουρκία δεν χειρούργησε ασθενή γιατί ήταν τρανς
Ένα τρανσοφοβικό περιστατικό έλαβε χώρα σε ιατρείο νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης σύμφωνα με καταγγελία της Πελίν, μιας 32χρονης sex worker από την περιοχή Μπεγιογλού της τουρκικής πόλης.

Η Πελίν η οποία είναι διεμφυλική επισκέφθηκε ένα ιατρείο της περιοχής προκειμένου να υποβληθεί σε μικροεπέμβαση που χρειαζόταν. Παρόλα αυτά ο γιατρός μόλις αντιλήφθηκε ότι η κοπέλα ήταν τρανς ξέσπασε σε τρανσοφοβικά και βαθιά προβλητικά σχόλια και στη συνέχεια την έδιωξε κακήν κακώς από το ιατρείο, σκίζοντας μάλιστα τα χαρτιά της.

 «Αυτό που με πλήγωσε περισσότερο ήταν πως είπε ότι λέρωσε τα χέρια του» ανέφερε η Πελίν  στην παλιότερη οργάνωση για τα δικαιώματα των LGBT+ στην Τουρκία (Kaos Gay and Lesbian Cultural Research and Solidarity Association).

«Δεν θέλω προνόμια, μόνο ίση μεταχείριση» δήλωσε η ίδια

«Στην αρχή έδειξε ενδιαφέρον και φροντίδα. Μου είπε πως θα κάναμε την επέμβαση με τοπική αναισθησία στις 28 Μαΐου. Όταν όμως μου ζήτησε τον ΑΜΚΑ ξαφνικά άρχισε να φωνάζει ενώ καθόταν στον υπολογιστή».

«Μου είπε: "Είσαι τραβεστί; Όταν του είπα ναι, απάντησε 'δεν είμαι γιατρός τραβεστί' και έσκισε τα χαρτιά και τα πέταξε», περιέγραψε η 32χρονη.

Η Πελίν του είπε ότι την είχε εξετάσει παλαιότερα όμως ο γιατρός την έδιωξε, λέγοντας ότι: «δεν θα το έκανα αν ήξερα πως είσαι τραβεστί. Λέρωσα τα χέρια μου τώρα».

Η 32χρονη έκανε καταγγελία, στην οποία απάντησε ο αρμόδιος του νοσοκομείου, δηλώνοντας στην Πελίν πως «ίσως πετύχατε τον γιατρό σε μια στιγμή νεύρων».

Μετά κι από αυτή την απάντηση, η κοπέλα υπέβαλλε αναφορά στο Ιατρικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης, όπως αντίστοιχα και στην εισαγγελία.

Με πληροφορίες από PinkNews
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v