150.000 προφυλακτικά θα μοιραστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ευαισθητοποίηση των αθλητών για το AIDS στους φετινούς Ολυμπιακούς θα υφίσταται, όμως οι διοργανωτές κάνουν έκκληση για… αποχή.
150.000 προφυλακτικά θα μοιραστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο σχεδιάζουν να δώσουν περίπου 150.000 προφυλακτικά στους αθλητές επόμενο μήνα, αλλά λένε στους αθλητές να τα πάρουν σπίτι αντί να τα χρησιμοποιήσουν στο Ολυμπιακό χωριό, όπου οι κανόνες κοινωνικής απόστασης και τα μέτρα κατά της πανδημίας είναι πρώτη προτεραιότητα.

Μεγάλοι αριθμοί προφυλακτικών έχουν δοθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τους Αγώνες της Σεούλ του 1988, για την ευαισθητοποίηση για τον ιό HIV και το AIDS, με τους διοργανωτές να δηλώνουν στο Reuters ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ζήτησε τη συνέχιση της διανομής τους.

Ωστόσο, οι αθλητές έχουν σαφείς εντολές να τηρούν αποστάσεις, πράγμα που σημαίνει λιγότερες ευκαιρίες για επαφή.

«Η διανομή προφυλακτικών δεν προορίζεται για χρήση στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά για την ευαισθητοποίηση των αθλητών σε θέματα HIV και AIDS», ανέφερε η διοργανωτική επιτροπή σε ερωτήσεις του Reuters.

Τα μέλη της επιτροπής έχουν ήδη απαγορεύσει τους θεατές από το εξωτερικό και ζητούν από όσους παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις να δείξουν την υποστήριξή τους χειροκροτώντας και όχι πανηγυρίζοντας ή τραγουδώντας, σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού.

Το φαγητό είναι ένα ακόμα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί. Οι διοργανωτές αρχικά σχεδίαζαν να ταΐσουν τους κατοίκους του Χωριού σε τεράστιες τραπεζαρίες – με τη μεγαλύτερη να έχει χωρητικότητα 4.500 ατόμων.

Όμως τώρα, θα ζητήσουν από τους αθλητές να γευματίσουν μόνοι τους, να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση και να σκουπίσουν τις επιφάνειες μετά το φαγητό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v