Ποια είναι τα τρία προνόμια που θα έχουν όσοι εμβολιαστούν;

Σκέψεις να εξαιρούνται από τα υποχρεωτικά self test, να κάθονται σε εσωτερικούς χώρους της εστίασης και να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Ποια είναι τα τρία προνόμια που θα έχουν όσοι εμβολιαστούν;
Προβληματισμό δημιουργούν στην κυβέρνηση τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν οι συζητήσεις για τα προνόμια που θα μπορούσαν να δοθούν στους πλήρως εμβολιασμένους, προκειμένου να επισπευστεί ο εμβολιασμός και να χτίσουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας –για να μην περάσουμε άλλον έναν χειμώνα σε λοκντάουν, όπως προέβλεψε δυσοίωνα ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Αν και τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμα, προς την κατεύθυνση της παραχώρησης προνομίων σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των Pfizer, Moderna, Astra Zeneca ή τη μία της Johnson & Johnson, κινήθηκαν οι δηλώσεις που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να δοθούν προνόμια στους εμβολιασμένους, και συγκεκριμένα: Να εξαιρούνται από τα υποχρεωτικά self test για την εργασία, να μπαίνουν σε εσωτερικούς χώρους στην εστίαση και να εξαιρούνται από τους περιορισμούς στα ταξίδια, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά rapid και PCR test. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να έχουν την δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να μην φοράνε μάσκα σε συγκεκριμένους χώρους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v