Τρεις τόνους σκουπίδια «ψάρεψαν» σε τρικαλινό ποτάμι

Μετά από αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων απομακρύνθηκαν περίπου τρεις τόνοι σκουπιδιών από τον Αγιαμονιώτη ποταμό.
Τρεις τόνους σκουπίδια «ψάρεψαν» σε τρικαλινό ποτάμι

Το Σάββατο 5 Ιουνίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα να υπάρξουν σχετικές ενημερωτικές κι ακτιβιστικές δράσεις από δήμους κι οργανώσεις. Ανάμεσά τους κι ο Δήμος Τρικκαίων διοργάνωσε μια αξιέπαινη δράση που σκοπό της είχε την απομάκρυνση σκουπιδιών από την όχθη του Αγιαμονιώτη ποταμού στα Τρίκαλα.



Στο άκουσμα της δράσης ανταποκρίθηκαν αρκετοί εθελοντές οι οποίοι και ψάρεψαν περίπου τρεις τόνους σκουπίδια από μια μόνο όχθη του Αγιαμονιώτη και σε ένα μόνο τμήμα του.

Η «ψαριά» τους αποδείχθηκε πλούσια και πολυποίκιλη μιας και ένα chally μηχανάκι περασμένων δεκαετιών, ένα άθικτο πλαστικό μπουκαλάκι γάλακτος από τη δεκαετία του ’80, λάστιχα, δίχτυα ψαρέματος, πλαστικές σωλήνες, λινάτσες και, μουσαμάδες ήταν μόνο κάποια από τα «σκουπίδια» που εντοπίστηκαν.



Το γραφείο τύπου του Δήμου Τρικκαίων εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες παρόμοιες δράσεις στο μέλλον «Όλος αυτός ο απορριμματικός "παράδεισος" αποκαλύφθηκε σε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν το αντιπλημμυρικό έργο του Δήμου Τρικκαίων, με το οποίο καθαρίστηκαν όχθες και κοίτη ενός "ξεχασμένου" ποταμού. Η δεύτερη ήταν η συγκεκριμένη δράση, που υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή συλλόγων, εθελοντών/τριών και προσωπικού του Δήμου. Όλοι/ες τους πεζή καθάρισαν τη μία όχθη του Αγιαμονιώτη από κάθε είδους απορρίμματα» ανέφερε η Δημοτική Αρχή που διεμήνυσε πως θα συνεχίσει τις δράσεις για καθαρισμό των νερών της περιοχής της».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v