Έτσι θα διαμορφωθεί η Αθηναϊκή Ριβιέρα

Πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, αλλά και παρκάκια και χώρους άθλησης και αναψυχής, θα αποκτήσει το παραλιακό μέτωπο από το Φάληρο ως τη Βουλιαγμένη.
Έτσι θα διαμορφωθεί η Αθηναϊκή Ριβιέρα
Ποδηλατόδρομο μήκους 22 χιλιομέτρων, ενιαίο πεζόδρομο, χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής περιλαμβάνει το μεγαλεπήβολο σχέδιο ανάπλασης που ανακοινώθηκε για την Αθηναϊκή Ριβιέρα, το παραλιακό μέτωπο της Αττικής που ξεκινά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο και φτάνει ως τη Βουλιαγμένη.

Το σχέδιο, που παρουσίασε την Πέμπτη 3 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός, προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί από το Ενιαίο Ταμείο Ανάκαμψης, και ελπίζουμε να μη μείνει και αυτό ένα ακόμα σχέδιο όπως οι δύο μεγάλοι ποδηλατόδρομοι που είχαν ανακοινωθεί σαν σήμερα πριν ακριβώς έναν χρόνο

«Το άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα βήμα-βήμα αρχίζει και γίνεται πράξη» είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας ειδική αναφορά στην «εμβληματική επένδυση του Ελληνικού η οποία ήδη -ως προς τις νομοθετικές αρμοδιότητες- βρίσκεται στα τελευταία της στάδια» και αφορά ταυτόχρονα το άνοιγμα ενός χώρου «με τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου το οποίο και αυτό θα είναι στραμμένο προς την θάλασσα».

Το έργο, το οποίο θα ολοκληρώνεται σε φάσεις, περιλαμβάνει έργα υποδομών και ανάπλασης στους οκτώ παράκτιους δήμους της Αττικής. Η Ριβιέρα εκτείνεται από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, σε 70 συνολικά χιλιόμετρα. Η πρώτη φάση του έργου αφορά το κομμάτι από τον Φάληρο ως τη Βουλιαγμένη, τα πρώτα 22 χιλιόμετρα δηλαδή της διαδρομής.

Αυτό το κομμάτι θα αποκτήσει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ενώ για το υπόλοιπο, από τη Βουλιαγμένη έως το Σούνιο, μήκους 48 χλμ., προβλέπεται αναμόρφωση της διαδρομής με ενιαία ανάπλαση.

Παράλληλα, σε όλη την Αττική θα κατασκευαστεί Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου, συνολικού μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων. Οι ποδηλατόδρομοι θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ και θα περιλαμβάνουν το τμήμα από την Κηφισιά ως το Γκάζι, μήκους 16 χιλιομέτρων (αυτό που είχε εξαγγελθεί πέρυσι), τη σύνδεση του μετρό Κατεχάκη με την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη, μέσω του μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδί ως το πάρκο Ιλισίων, τη συνέχεια αυτού του ποδηλατόδρομου από το Παναθηναϊκό Στάδιο μέσω της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και από εκεί στο τελευταίο τμήμα της Ερμού έως το Γκάζι και τη δημιουργία ενός μεγάλου ποδηλατόδρομου, μήκους 76 χιλιομέτρων, από τους Αγίους Αναργύρους έως το Λαύριο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v