Μια τέλεια ποδηλατοβόλτα από Κηφισιά προς Κουκάκι

Αυτή την Παρασκευή, πάρε το ποδήλατό σου και ακολούθησε την ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα σε μια διαδρομή στον Βόρειο Ποδηλατικό Άξονα… που δε φτιάχτηκε ποτέ.
Μια τέλεια ποδηλατοβόλτα από Κηφισιά προς Κουκάκι
Την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 19.00 το απόγευμα, η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα μας προσκαλεί σε μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα από την Κηφισιά στο Γκάζι, επάνω στον περιβόητο Βόρειο Άξονα. Κι αν αυτή σου είναι άγνωστη λέξη, να θυμίσουμε ότι ο Βόρειος Άξονας είναι ένας από τους δύο μεγάλους ποδηλατόδρομους που είχε εξαγγείλει για την Αττική ακριβώς τέτοια εποχή πέρυσι ο τότε Υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Βόρειος Ποδηλατικός Άξονας, που θα ένωνε την Κηφισιά με το Γκάζι, περνώντας μέσα από πέντε μεγάλους δήμους (Αθηναίων, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Κηφισιάς) παραμένει έναν χρόνο αργότερα μια απλή εξαγγελία, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ούτε ένα μέτρο του.

Η μεγάλη ποδηλατοβόλτα που σχεδιάζει η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα θα ξεκινήσει στις 19.00 από τον ΗΣΑΠ της Κηφισιάς, και θα καταλήξει μετά από 20 εύκολα, κατηφορικά χιλιόμετρα, στη διασταύρωση Συγγρού και Λεμπέση στο Κουκάκι.

Ο Βόρειος Ποδηλατικός Άξονας, όταν με το καλό υλοποιηθεί, θα εκτείνεται σε μήκος 16,7 χιλιομέτρων, σχεδόν τα διπλά από τον δεύτερο ποδηλατόδρομο που έχει εξαγγελθεί, τον γνωστό και ως Νότιο Ποδηλατικό Άξονα. Το σχέδιο είναι να περνά μέσα από πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Κυψέλη και τα Πατήσια, και κοντά στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, για να διευκολύνει τον συνδυασμό των μέσων σταθερής τροχιάς με το ποδήλατο.

Μέχρι να πραγματοποιηθούν όλα αυτά τα ωραία, όμως, πάρε το ποδήλατό σου και ραντεβού την Παρασκευή στις 19.00 στην Κηφισιά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ και στη σελίδα του event στο Facebook.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v