Τον Ιούνιο ίσως ανοίξουν οι κλειστοί χώροι της εστίασης

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για επέκταση του ωραρίου, οικονομική στήριξη του κλάδου της εστίασης και άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων μόνο για εμβολιασμένους.
Τον Ιούνιο ίσως ανοίξουν οι κλειστοί χώροι της εστίασης
«Υπάρχουν περίπου 17.000 επιχειρήσεις στην εστίαση που δεν έχουν εξωτερικό χώρο» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πριν προαναγγείλει το ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους από τον Ιούνιο.

«Πέρυσι είχαν αρχίσει τη λειτουργία τους με ανοιχτά παράθυρα κλπ τον Ιούνιο. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα μπορέσουμε και φέτος που θα έχουμε και τα εμβόλια. Δηλαδή σε δυο με τρεις εβδομάδες» συνέχισε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

«Εφόσον η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει, η εστίαση θα πάει μια ώρα παραπάνω (μεσάνυχτα) με το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ αν η επιτροπή πει και για κλείσιμο 1 το πρωί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα το δεχτεί» πρόσθεσε.

Σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την στήριξη της εστίασης, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως περιμένουμε το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες, και ότι μόλις δοθεί η εκταμίευση θα γίνεται μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από την υποβολή της αίτησης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και σε έναν «οδικό χάρτη» ανοίγματος για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, πέραν της εστίασης, λέγοντας «θέλω, και αυτό θα ζητήσουμε από την επιτροπή, να βγάλουμε χρονοδιάγραμμα για όλους τους κλειστούς κλάδους της οικονομίας με το πρωτόκολλο και την ημερομηνία, για να ξέρουν όλοι (γάμοι, δεξιώσεις, κέντρα ευεξίας κλπ) πότε και πώς ξεκινάνε, οπότε να υπάρχει οδικός χάρτης ολοκλήρωσης του ανοίγματος της αγοράς».

«Σίγουρα θα υπάρχουν περιορισμοί που θα χαλαρώνουν με το ρυθμό που εμβολιάζουμε, με 100.000 εμβόλια την ημέρα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με το ρυθμό που εμβολιάζουμε θα υπάρξει πολύ μεγάλη χαλάρωση. Στο Ισραήλ και τη Βρετανία είδαμε ότι όταν φτάνει σε ένα συγκεκριμένο σημείο ο κορωνοϊός κάνει απότομη πτώση. Εάν όλα πάνε καλά αυτό θα είναι μια ημερομηνία μέσα στον Ιούνιο για την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων μόνο για εμβολιασμένους, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε σύμφωνος με το να έχουν περισσότερα δικαιώματα οι εμβολιασμένοι και πρόσθεσε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών και την πτώση της πανδημίας θα φύγουν σταδιακά και οι υπάρχοντες περιορισμοί.

Τόνισε, μάλιστα πως το 98% των θυμάτων του κορωνοϊού δεν ήταν εμβολιασμένοι, και πως θα ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει στο εξής πόσα από τα θύματα της πανδημίας είχαν κάνει το εμβόλιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v