Λαγός: «Κραυγάζουν Αλλάχ Ακμπάρ κάθε βράδυ. Το 95% είναι Άραβες»

Ο Γιάννης Λαγός διαμαρτύρεται γιατί περιστοιχίζεται από Άραβες στις βελγικές φυλακές, την ώρα που αποφασίστηκε η έκδοση του στην Ελλάδα.
Λαγός: «Κραυγάζουν Αλλάχ Ακμπάρ κάθε βράδυ. Το 95% είναι Άραβες»
Από την προηγούμενη Πέμπτη κρατείται στις φυλακές St. Gilles των Βρυξελλών ο χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Χθες δημοσιεύθηκε μάλιστα ηχητικό ντοκουμέντο στο YouTube όπου ο Λαγός γκρινιάζει και παραπονιέται για τις συνθήκες κράτησής του.

«Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από μπουκάλι, δεν έχουμε ποτήρι και αναγκαζόμαστε να πιούμε από τη βρύση που υπάρχει μέσα στην τουαλέτα. Δεν έχω μαξιλάρι, δεν είχα καθαρά ρούχα για επτά ημέρες. Δεν μου έχουν επιτρέψει να παραγγείλω ούτε ένα αντικείμενο από την καντίνα προκειμένου να έχω κάτι να φάω ή να πιώ» ακούγεται να λέει.

Παράλληλα προσθέτει: «Δεν μου είχαν επιτρέψει πάνω από 6 μέρες τώρα να βάλω χρήματα στο κινητό τηλέφωνο για να έχω μια επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπου. Δεν τα λέω για να με λυπηθεί κανείς, τα λέω για να γίνουν γνωστά. Βρίσκομαι σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα σε μία πτέρυγα όπου το 95% είναι Άραβες και κραυγάζουν κάθε βράδυ γιατί τώρα πλησιάζει το ραμαζάνι Αλλάχ Ακμπάρ και έχουν όλα τα δικαιώματα και εγώ είμαι εδώ και μιλάω για Ελλάδα και για ορθοδοξία».

Πριν λίγη ώρα ωστόσο έγινε γνωστό ότι η βέλγικη δικαιοσύνη αποφάσισε την έκδοση του Λαγού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Βρυξελλών, ο Γιάννης Λαγός πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα και έχει ως τη Δευτέρα προθεσμία για έφεση. Αν δεν εφεσιβάλλει την απόφαση θα φτάσει στην Ελλάδα σε 7-10 μέρες.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση: «Μετά από διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκαν από τις ελληνικές δικαστικές αρχές εναντίον του I. Λ., η Εισαγγελία των Βρυξελλών μπορεί να επιβεβαιώσει τα ακόλουθα:

Το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες αποφάσισε σήμερα σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σχετικά με τον Ι.Λ .: Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κηρύχθηκε εκτελέσιμο.

Η διάρκεια της προσφυγής λήγει έως τη Δευτέρα.

Για προφανείς λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία παράδοσης δεν μπορεί να κοινοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι στις 28 Απριλίου, ο Ιωάννης Λαγός ανακρίθηκε στο ολλανδόφωνο δικαστήριο των Βρυξελλών. Επισημαίνεται ότι δεν αποδέχτηκε την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές και αποφασίστηκε να τεθεί υπό κράτηση.

Η εισαγγελία των Βρυξελλών είχε υπογραμμίσει ότι εντός 15 ημερών θα υπάρξει απόφαση σχετικά «με την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» διευκρινίζοντας ότι «η ημερομηνία της ακρόασης δεν είναι ακόμη γνωστή και θα ανακοινωθεί αργότερα»
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v