Οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τους αρνητές του κορωνοϊού στη Γερμανία

Δημοσίευμα του γνωστού περιοδικού Der Spiegel αποκαλύπτει ότι μυστικές υπηρεσίες στη Γερμανία παρακολουθούν αρνητές του κορωνοϊού.
Οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τους αρνητές του κορωνοϊού στη Γερμανία
Δεν είναι πολύ καλά τα νέα για τους αρνητές του κορωνοϊού στη Γερμανία σύμφωνα με αποκάλυψη του γνωστού περιοδικού Der Spiegel. Δύσκολα τα πράγματα και για τους Γερμανούς «Λιακόπουλους» και λοιπούς οπαδούς θεωριών συνωμοσίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος ελέγχει τους αρνητές και τους συνωμοσιολόγους για «εχθρική προς τη δημοκρατία απονομιμοποίηση του κράτους» και παρακολουθεί τη δράση τους σε όλη την Γερμανία. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται εδώ και έναν χρόνο περίπου ομάδες της Βάδης - Βυρτεμβέργης, ενώ σε αυτές προστέθηκαν και οργανώσεις στο Βερολίνο, τη Βαυαρία και το Αμβούργο.

Όπως υπογραμμίζει το Der Spiegel στο πλαίσιο της παρακολούθησης οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να ελέγξουν συναντήσεις, ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ακόμη και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από το περασμένο φθινόπωρο η  αρμόδια υπηρεσία σε εμπιστευτικό της έγγραφο είχε κάνει σαφές ότι αν και οι ομάδες των αρνητών της πανδημίας δεν διέθεταν οργανωμένη πλατφόρμα, παρέμενε η υποψία για έναν «νέας μορφής εξτρεμισμό».

Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι «έχει αυξηθεί σημαντικά η χρήση βίας στους κύκλους των αρνητών της πανδημίας», ενώ συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση σκέφτεται να χαρακτηρίσει αυτή τη σκηνή αντικείμενο παρακολούθησης και σε επίπεδο προστασίας του Συντάγματος».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v