Σαν σήμερα μπήκαμε στο ΔΝΤ

Σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Σαν σήμερα μπήκαμε στο ΔΝΤ
Πως περνούν έτσι τα χρόνια ε;

Έντεκα έτη συμπληρώνονται σήμερα από εκείνη την… υπέροχη μέρα, όταν από το Καστελόριζο όπου βρισκόταν, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έκανε γνωστό πως η Ελλάδα θα προσφύγει στον τριμερή μηχανισμό βοήθειας.

Ήταν Παρασκευή 23 Απριλίου του 2010, όταν ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «Εθνική ανάγκη επιβάλλει να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ».

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι, παρόλο που «υπήρξε ισχυρή απόκριση από την Ε.Ε. για στήριξη της Ελλάδας με τη δημιουργία ενός πρωτόγνωρου μηχανισμού», ελπίζαμε πως η απόφαση θα αρκούσε ώστε να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με χαμηλότερα επιτόκια, «οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν είτε γιατί δεν πίστεψαν στην Ε.Ε., είτε γιατί θέλησαν να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν», με αποτέλεσμα «να κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια και τη δυσκολία δανεισμού».

Δείτε το βίντεο και… νοσταλγήστε μαζί μας:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v