Υποχρεωτικό το self test και σε άλλους κλάδους εργαζόμενων

Ποιοι είναι οι κλάδοι που θα ακολουθήσουν το μέτρο των υποχρεωτικών self test μετά από εκπαιδευτικούς και μαθητές;
Υποχρεωτικό το self test και σε άλλους κλάδους εργαζόμενων
Μετά την εφαρμογή του μέτρου των self test ως προϋπόθεση για την επιστροφή μαθητών και καθηγητών στα Λύκεια της χώρας, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει την επέκτασή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, εν όψει των περαιτέρω βημάτων για το άνοιγμα της οικονομίας.

Έτσι, τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις που θα αφορούν την διάθεση των self test δωρεάν για εργαζόμενους στο λιανεμπόριο και το ντελίβερι, τους οδηγούς των λεωφορείων και τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει στις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων την ίδια τακτική που ακολούθησε και στα Λύκεια, να είναι δηλαδή υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος από το self test για την προσέλευση των εργαζομένων στη δουλειά. Δεν έχει, παρ’ όλα αυτά, γίνει γνωστό ακόμα πόσο συχνά θα πραγματοποιούνται τα τεστ για τις συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, και αν θα τηρηθεί και εδώ η ίδια συχνότητα (δύο φορές την εβδομάδα) όπως και στα σχολεία.

Εκτός αυτού, το Μαξίμου φέρεται να εξετάζει την συγκεκριμένη λύση και για την απελευθέρωση των μετακινήσεων τις ημέρες του Πάσχα, σε συνδυασμό με αυστηρούς δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλα τα διόδια της χώρας.

Εντός του Μαΐου, όταν ανοίξει και επίσημα ο τουρισμός αλλά και η εστίαση, τα self test αναμένεται να γίνουν υποχρεωτικά και για τους εργαζόμενους σε αυτές τις βιομηχανίες, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι που η κυβέρνηση ελπίζει να έχει επιτευχθεί η λεγόμενη «ανοσία της αγέλης» μέσω του εμβολιασμού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v