Τα πιο έγκυρα μέσα του κόσμου για να ακολουθείς

Αν θες να παρέχεις στον εαυτό σου αξιοπρεπή ενημέρωση χωρίς να πέφτεις στην fake news παγίδα τότε ξεκίνα να ακολουθείς τα ακόλουθα έγκυρα μέσα.
Τα πιο έγκυρα μέσα του κόσμου για να ακολουθείς

Ζούμε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες και ειδήσεις κυριολεκτικά 24/7. Ο όγκος των νέων που περνούν καθημερινά μπροστά από τα μάτια μας, είναι τεράστιος , ενώ υπάρχει πληθώρα sites και μέσων ενημέρωσης που ασχολούνται με ό,τι σκεφτεί κανείς. Ανάμεσά τους συχνά- πυκνά ξετρυπώνουν sites με ψεκασμένο, καταστροφολογικό και fake news περιεχόμενο που αναπαράγουν ψευδείς κι ατεκμηρίωτες ειδήσεις.

Παράλληλα υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετά κατευθυνόμενα και στρατευμένα μέσα που επιλέγουν να παραπληροφορούν τον αναγνώστη. Αποκρύπτουν μέρος της αλήθειας, παραλείπουν συνήθως στοιχεία μιας και δεν έχουν κάνει την απαιτούμενη έρευνα, διασταυρώνοντας τις πηγές και τις πληροφορίες τους.

Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να ακολουθείς για τη σωστή κι αντικειμενική ενημέρωση σου, κάποια από τα πλέον έγκυρα μέσα του κόσμου, όπως αυτά που μπορείς να βρεις παρακάτω.

Κάποια είναι ελεύθερα, ενώ άλλα ζητούν μια μικρή συνδρομή ώστε να έχεις πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό τους. Αν θες να δεις πως δουλεύει η πραγματική ενημέρωση καλό θα ήταν να τα προσθέσεις στα αγαπημένα του timeline σου και να τα επισκέπτεσαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Al Jazeera

Με έδρα του την Ντόχα του Κατάρ το Al Jazeera λειτουργεί από το 1996 επαναλαμβάνοντας στους τηλεθεατές, αλλά και τους αναγνώστες του το σλόγκαν που το καθιέρωσε ως το πλέον έγκυρο μέσο ενημέρωσης του αραβικού κόσμου και δεν είναι άλλο από το «η γνώμη και η άλλη γνώμη». Με ελεύθερο περιεχόμενο και δυνατότητα live αναμετάδοσης των εκπομπών του από το site του, αποτελεί εμπεριστατωμένη πηγή ενημέρωσης. Στo search button του μπορείς να βρεις άρθρα και βίντεο, για κάθε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό θέμα που διαδραματίζεται στην αντίπερα όχθη της «Ανατολής» σήμερα.

New York Times

Πρόκειται για ένα μέσο που είναι ξεκάθαρα συνώνυμο της εγκυρότητας στην ενημέρωση, όπως μαρτυρούν τα 130 βραβεία Πούλιτζερ που έχουν λάβει άρθρα τους από το 1851, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία της εφημερίδας.

Με μια ομάδα εξαιρετικών δημοσιογράφων και συνεργατών τόσο η εφημερίδα όσο και το site των New York Times, συνεχίζει να ερευνά, να ενοχλεί και να αποκαλύπτει χωρίς να λογοδοτεί σε μικροπολιτικά συμφέροντα. Με 0,50 ευρώ την εβδομάδα μπορείς να γίνεις συνδρομητής/τρια και να έχεις πρόσβαση σε όλο το έγγραφο και βίντεο υλικό τους.

The Guardian

Η διαδικτυακή έκδοση του Guardian από το 1999, προσφέρει στον/ην αναγνώστη/τρια την εγκυρότητα της έρευνας και της ψύχραιμης επισκόπησης όσων συμβαίνουν στον κόσμο μέσα από μια συνεχή ροή ειδήσεων. Με ένα πολύ εύκολο Template στη χρήση, το site δίνει τη δυνατότητα, μέσα από ένα γρήγορο Online ξεφύλλισμα να μάθεις όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη γη, αποφεύγοντας τους fake news σκοπέλους λοιπών ξένων sites που κυνηγούν τα κλικς και μόνο. Με εναλλακτικό χαρακτήρα κι έμφαση στο ιδιαίτερο στυλ γραφής ο Guardian φτιάχνει έναν χαρακτήρα μέσου που σίγουρα τον ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα.

Washington Post

Μια από τις κορυφαίες αμερικανικές εφημερίδες που μετρά σχεδόν 145 χρόνια ζωής, καθώς κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1877. Έκτοτε, σε καθημερινή βάση πληροφορεί τους αναγνώστες της για τα τεκταινόμενα στις Η.Π.Α. αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από μια σειρά Long reads κειμένων που προσφέρουν σφαιρική ανάλυση κι επιστημονική κατοχύρωση σε όσα παρουσιάζει, μέσα από μια σειρά έγκριτων δημοσιογράφων που την υπηρετούν.

Η ετήσια συνδρομή των 20€ φαντάζει αμελητέο ποσό για τον θησαυρό ενημέρωσης που θα ανακαλύψεις αποκτώντας πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό της.

Politico

Aν θες να έχεις μια έγκυρη πηγή ενημέρωσης που αφορά όλα τα πολιτικά θέματα που ταλανίζουν την Ευρώπη, τότε το Politico (ένα μέσο για την Ευρώπη και τις Η.Π.Α. με 300 δημοσιογράφους από ολόκληρο τον κόσμο) αποτελεί μονόδρομο μιας και συγκεντρώνει όλες τις απόψεις, παρουσιάζοντας τες κάτω από ένα αντικειμενικό κι ανεξάρτητο πρίσμα. Με ανταποκριτές σε όλον τον κόσμο κάθε άρθρο που δημοσιεύεται στο Politico σου επιτρέπει να έχεις μια σαφή άποψη πάνω σε όλα όσα σου φαίνονται δύσκολα να παρακολουθήσεις σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή με ξύλινο λόγο στην ελληνική τηλεόραση.

BBC

Eκ Μεγάλης Βρετανίας ορμώμενο το BBC παραμένει μια πηγή ενημέρωσης που συγκαταλέγεται στις πιο έγκυρες παγκοσμίως με βαρύνουσα αρθρογραφία κι αποκαλυπτικά ρεπορτάζ/ντοκιμαντέρ επί των θεμάτων που απασχολούν τον σύγχρονο κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και χρόνια συγκεντρώνει ένα φανατικό αναγνωστικό κοινό που σταθερά το έχει στη λίστα των αγαπημένων του timeline του.

Le Monde

Aν τα γαλλικά σου είναι σε αξιοπρεπές επίπεδο τότε θεωρούμε δεδομένο πως θα έχεις αποθηκεύσεις μπόλικα άρθρα της Le Monde σχετικά με όσα διαδραματίζονται σε πολιτικό/κοινωνικό/οικονομικό επίπεδο σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από μια σειρά μακροσκελών κι εμπεριστατωμένων ενυπόγραφων κειμένων η Le Monde παραμένει ένας από τους βασικότερους ευρωπαϊκούς πυλώνες της έγκυρης ενημέρωσης.

Euro2day

To «αδελφάκι» μας, το Euro2day παρέχει μια έγκυρη ενημέρωση σχετικά με όσα συμβαίνουν στη χώρα αλλά και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά την πολιτική και την οικονομία. Μέσα από ένα δίκτυο δημοσιογράφων με γνώση του αντικειμένου κι έγκριτων συνεργατών, το Εuro2day αποτελεί αξιόπιστη επιλογή για σωστή κι απρόσκοπτη ενημέρωση, χωρίς παραπληροφόρηση και «κατασκευασμένες» ειδήσεις με μόνο στόχο το κλικ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v