Μεγάλο ριφιφί σε Lego στη Γαλλία

Στο στόχαστρο της γαλλικής αστυνομίας έχει μπει διεθνής συμμορία κλεφτών Lego που δρα σε όλη την Ευρώπη. Ανησυχία και για τα Playmobil.
Μεγάλο ριφιφί σε Lego στη Γαλλία
Η πανδημία έχει φέρει αναδουλειές σε πολύ κόσμο, αυξάνοντας τα περιστατικά κλοπών σε όλο τον πλανήτη. Κι αν θεωρείς ότι τα κλειστά καταστήματα (κοσμηματοπωλεία, καταστήματα Gadgets κτλ) είναι ο εύκολος στόχος για να ξαφρίσουν εύκολα τη λεία τους, διάφοροι επιτήδειοι, σκέψου ότι στη Γαλλία η αστυνομία της χώρας έχει βάλει στο στόχαστρο μια διεθνή συμμορία κλεφτών που ειδικεύονται στα Lego.

Μάλιστα η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που οι αρχές προειδοποίησαν τόσο τα καταστήματα, όσο και ανθρώπους που κατέχουν τα διάσημα τουβλάκια να έχουν τον νου τους. Μερικούς μήνες πριν μάλιστα είχαν συλληφθεί δύο άνδρες και μία γυναίκα που έκλεβαν κουτιά Lego από κατάστημα παιχνιδιών στο Ιβελίν του Παρισιού.

Όταν ανακρίθηκαν οι συλληφθέντες- και οι τρεις από την Πολωνία- παραδέχθηκαν ότι ήταν μέλη συμμορίας που ειδικεύεται στις κλοπές Lego, τα οποία αναζητούν μανιωδώς οι συλλέκτες, ανεβάζοντας την αξία τους στα ύψη. Προφανώς οι συλλέκτες δεν είναι μαθητές δημοτικού που λατρεύουν τα legoτουβλάκια τους.

«Η κοινότητα των Lego δεν αποτελείται μόνο από παιδιά. Υπάρχουν πολλοί ενήλικες που παίζουν με αυτά», δήλωσε αστυνομικός που μίλησε στην εφημερίδα Le Parisien. «Γίνονται ανταλλαγές και πωλήσεις στο διαδίκτυο. Επίσης, έχουν γίνει καταγγελίες από ανθρώπους για διαρρήξεις στα σπίτια τους, από όπου εκλάπησαν εκλάπησαν Lego. Έρχονται στη Γαλλία, μένουν σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι και αρχίζουν τις επιδρομές σε καταστήματα παιχνιδιών, προτού επιστρέψουν στην Πολωνία για να πουλήσουν τη λεία τους», πρόσθεσε ακόμη.

Ο Γκέρμπεν φαν Ίκεν, ειδικός στα Lego τόνισε μετά από σχετική συνέντευξη ότι πέρυσι διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις στη γαλλική ιστοσελίδα.

«Η επένδυση σε αυτά τα κομμάτια δεν είναι κάτι νέο, αλλά αυτή η εξειδικευμένη αγορά έφτασε σε νέα ύψη με την πανδημία. Οι άνθρωποι έχουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, λόγω των περιορισμών και έχει γίνει “έκρηξη” στην αγορά παιχνιδιών. Συχνά έχουμε πάνω από 1.000 πωλήσεις Lego την εβδομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 «Το φαινόμενο έχει γνωρίσει “έκρηξη” τα τελευταία οχτώ χρόνια, επειδή άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει ότι μπορούν να βγάλουν χρήματα μεταπωλώντας Lego στο διαδίκτυο», ενώ εξήγησε ότι ένα σετ Lego που κόστιζε 150 ευρώ όταν κυκλοφόρησε στα καταστήματα το 2007, πέρυσι πωλήθηκε για 2.500 ευρώ, μαζί με το κουτί του.

Κλοπές Lego έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά αλλά και την Αυστραλία τα τελευταία πέντε χρόνια, με τα playmobil τουλάχιστον να παραμένουν ακόμη ασφαλή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v