Στη Ρωσία κατασκευάσθηκε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για ζώα

Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που καταχώρησε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για ζώα κι οι τετράποδοι φίλοι μας είναι πλέον πολύ χαρούμενοι.
Στη Ρωσία κατασκευάσθηκε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για ζώα
Οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς για τον ανθρώπινο πληθυσμό. Ωστόσο, σήμερα υπήρξε μια πολύ ευχάριστη είδηση και για τους τετράποδους φίλους μας. Βλέπεις, η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά της Covid-19 για ζώα, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επιτήρησης (Rosselkhoznadzor).

Η χώρα διαθέτει ήδη τρία εμβόλια εναντίον του κορωνοϊού για ανθρώπους, με το γνωστότερο όλων να είναι το περίφημο Sputnik V. Η Μόσχα έχει δώσει επίσης επείγουσα έγκριση σε δυο ακόμη, τα EpiVacCorona και CoviVac.

Το εμβόλιο για τα ζώα ονομάστηκε Carnivac-Cov.

«Οι κλινικές δοκιμές του Carnivac-Cov, που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, συμπεριέλαβε σκύλους, γάτες, αρκτικές αλεπούδες, μινκ, αλεπούδες και άλλα ζώα. Τα αποτελέσματα των δοκιμών μάς επιτρέπουν να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι ακίνδυνο και δημιουργεί υψηλή ανοσία καθώς όλα τα ζώα που εμβολιάστηκαν ανέπτυξαν αντισώματα στον κορωνοϊό στο 100% των περιπτώσεων» δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Rosselkhoznadzor, Konstantin Savenkov.

Η ανοσία διαρκεί για έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό αλλά οι παραγωγοί του εμβολίου συνεχίζουν τις αναλύσεις, ανέφερε το Rosselkhoznadzor.

Η μαζική παραγωγή του εμβολίου θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v