Δύο ελέφαντες μονομαχούν σε τσίρκο της Ρωσίας

Η Τζένη κι η Μάγκντα είναι δύο ελεφαντίνες που πιάστηκαν προβοσκίδα με προβοσκίδα σε ρωσικό τσίρκο σκορπίζοντας τον φόβο και τον τρόμο.
Δύο ελέφαντες μονομαχούν σε τσίρκο της Ρωσίας
Σε πολλές χώρες του κόσμου συνεχίζουν να περιοδεύουν τσίρκο, παρά τις εκκλήσεις φιλοζωικών οργανώσεων για την κακοποίηση των ζώων που συμμετέχουν στις παραστάσεις από τους υπεύθυνους τους. Στο Καζάν της Ρωσία είχαμε ένα τρομακτικό περιστατικό ανάμεσα σε δύο ελεφαντίνες από την Ινδία, την Τζένη και τη Μάγκντα, την ώρα που συμμετείχαν σε ένα νούμερο του τσίρκου. Οι ελεφαντίνες μονομάχησαν και πιάστηκαν κυριολεκτικά προβοσκίδα με προβοσκίδα, φτάνοντας σε απόσταση μιας ανάσας από τους έντρομους θεατές που κάθονταν στις μπροστινές θέσεις.

Όταν η Μάγκντα έπεσε κάτω, η Τζένη στην προσπάθειά της να της επιβληθεί την ώθησε εκτός αρένας, τη στιγμή που όπως μπορείς να αντιληφθείς όσοι βρίσκονταν στον χώρο τρέξανε πανικόβλητοι εκτός του εντυπωσιακού συγκροτήματος που κοστολογείται στα 11 εκατομμύρια ευρώ.

Η φάση έγινε ακόμη πιο ακραία όταν οι υπεύθυνοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τον έναν ελέφαντα από τον άλλο κι άρχισαν να φωνάζουν «οι ελέφαντες τρελάθηκαν». Ευτυχώς τόσο τα ζώα όσο κι οι θεατές δεν τραυματίστηκαν.

Ο διευθυντής του τσίρκου Ramil Sharifullin δήλωσε επίσημα ότι «κανείς δεν τραυματίστηκε», ενώ και το προσωπικό αρνήθηκε ότι οι θεατές κινδύνευσαν. Παρόλα αυτά μία μητέρα που πήρε κακήν κακώς  το παιδί της, είπε πως «υπήρχε πανικός, ήταν πολύ κοντά μας. Σπεύσαμε αμέσως να βγούμε από το τσίρκο. Το ίδιο έκαναν και όσοι καθόντουσαν στις μπροστινές σειρές».

Ο εκπρόσωπος του τσίρκου ανέφερε από την πλευρά του ότι οι ελέφαντες δεν τραυματίστηκαν ύστερα από τη φιλονικία που είχαν, ενώ υποστήριξε πως είχαν μία σύγκρουση και πριν από πέντε χρόνια. Δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι η πανδημία και η έλλειψη επικοινωνίας με τους θεατές έχουν επηρεάσει τα ζώα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η Τζένη και η Μάγκντα είναι επί του παρόντος ήρεμες, έχουν φάει καλά και βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση… Ζητάμε συγνώμη για αυτό που συνέβη» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του τσίρκου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αν και οι φιλοζωικές συνεχώς φωνάζουν πως «τα ζώα τρελαίνονται που είναι περιορισμένα σε κλουβιά. Υποφέρουν και στη συνέχεια αναγκάζονται να παίξουν για τη διασκέδαση του κοινού. Είναι τερατώδες να κάνεις τα άγρια ζώα να χορεύουν βαλς ή να οδηγούν μοτοσικλέτα».

 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v