Πάνω από 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων θα παράγει η Pfizer/BioNtech

Η παραγωγή από τις Pfizer/BioNtech αναμένεται να ξεπεράσει τις δύο εκατομμύρια δόσεις εμβολίων τη φετινή χρονιά σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων τους.
Πάνω από 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων θα παράγει η Pfizer/BioNtech
Ιδιαίτερα αισιόδοξες μοιάζουν οι προβλέψεις από το στρατόπεδο των εταιρειών Pfizer και BioNtech σχετικά με τον αριθμό των δόσεων εμβολίων που θα παραχθούν φέτος. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά οι δύο εταιρείες αναμένεται να υπερβούν κατά 20% τον αρχικό στόχο που είχαν θέσει.

«Θα υπερβούμε ξεκάθαρα, φέτος, τα 2 δισεκατομμύρια δόσεις», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε, προβλέποντας ουσιαστικά ότι η εταιρεία θα μπορούσε να παρασκευάσει 2,3 έως 2,4 δισεκατομμύρια δόσεις.

Μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του έτους οι δύο εταιρείες θα έχουν φτάσει σε ρυθμό παραγωγής 3 δισεκατομμυρίων δόσεων τον χρόνο και θα είναι σε θέση να παρασκευάσουν αυτήν την ποσότητα του χρόνου.

Ο Μπουρλά τόνισε ακόμη ότι «η εταιρεία αναμένει πως θα είναι σε θέση να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να εφοδιάσει με 120 εκατομμύρια δόσεις την αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραδώσει άλλα 60 εκατομμύρια δόσεις μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Διαβεβαίωσε ότι οι ποσότητες αυτές έχουν ήδη παρασκευαστεί και επί του παρόντος περνούν τη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου».

Ενώ συμπλήρωσε ότι: «Εκτός και αν κάποια παρτίδα (των εμβολίων) δεν περάσει, θα είμαστε σε θέση να τις παραδώσουμε. Το ιστορικό μας λέει ότι οι παρτίδες μας δεν απορρίπτονται».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v