2000 άτομα σε κηδεία ιερέα στη Δράμα

Στη Δράμα περίπου 2000 άτομα μαζεύτηκαν για να αποχαιρετήσουν τον πνευματικό τους με τον ΕΟΔΥ να τρέχει και να μην φτάνει διενεργώντας άπειρα τεστ.
2000 άτομα σε κηδεία ιερέα στη Δράμα
Παρότι το δεύτερο λοκντάουν κοντεύει να κλείσει πέντε μήνες, συνεχίζουν να γίνονται γάμοι και κηδείες με την παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων. Ειδικά στην επαρχία υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί, όπως ο γάμος στη Μαλεσίνα, ο οποίος έβαλε σε κόκκινη επιφυλακή όλο τον Νομό Φθιώτιδας γονατίζοντας το νοσοκομείο της περιοχής. Σήμερα μάθαμε για μια κηδεία στο Δήμο Προσοτσάνης που σήμανε κόκκινο συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Συγκεκριμένα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κατέφθασαν στην περιοχή μετά την κηδεία του πατέρα Αριστείδη Παπαδόπουλου ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Εφημέριος και πνευματικός πατέρας της Ενορίας του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού, η οποία βρίσκεται στο χωριό Μικρόπολη. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής Θεόδωρου Αθανασιάδη πλήθος κόσμου που έφτανε κοντά στις 2000 θέλησε να αποχαιρετήσει τον πνευματικό.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ: «Ο πατέρας Αριστείδης ήταν πολύ αγαπητός στην τοπική κοινότητα γι’ αυτό και στην κηδεία μαζεύτηκαν περίπου 2.000 άτομα. Αυτά βέβαια δεν ήταν μόνο από το χωριό Μικρόπολη, αλλά και από τα κοντινά χωριά. Είχε πολλά πνευματικά παιδιά. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βοηθήσουμε την κατάσταση με ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έκαναν και σήμερα (11/3) rapid test αλλά και την ερχόμενη εβδομάδα».

Τόνισε ακόμη ότι «υπήρξε κινητοποίηση και ενημέρωση, τα πνευματικά του παιδιά όμως ήθελαν να πάνε. Ο κόσμος συνειδητά πήγε, πήραν κάποια μέτρα, θα κριθούν τα πράγματα από το αποτέλεσμα. Τα πρώτα τεστ ήταν αρνητικά, την επόμενη εβδομάδα θα ξαναγίνουν».

Από την άλλη ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Αβραάμ Δαυίδ δήλωσε στο grtimes: «Ναι, στην κηδεία παρατηρήθηκε συνωστισμός αλλά ο κύριος όγκος των πιστών που παραβρέθηκαν ήταν από τα γύρω χωριά και όχι από το δικό μας. Στα 44 δείγματα που δόθηκαν σήμερα από τους κατοίκους μέσω rapid test που διενεργήθηκαν από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όλα ήταν αρνητικά».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v