Κοτανίδου: Στην επιτροπή κουραστήκαμε, κάνουμε λάθη

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχασε τον δρόμο της και οδηγείται σε λάθος αποφάσεις, λέει η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.
Κοτανίδου: Στην επιτροπή κουραστήκαμε, κάνουμε λάθη
Μετά τον Μανώλη Δερμιτζάκη, που δήλωσε πως το λοκντάουν έτσι όπως γίνεται δεν πρόκειται να λειτουργήσει, και η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» λέει πως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχασε τον δρόμο της και οδηγείται σε λάθος αποφάσεις.

Σε παρέμβασή της στην διαδικτυακή εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» που διοργάνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς, η κυρία Κοτανίδου είπε μεταξύ άλλων πως «είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό να βγαίνει ένα Δελτίο Τύπου μετά την συνεδρίαση της επιτροπής το οποίο να έχει bullets που να εξηγούν για ποιον λόγο παίρνονται τα μέτρα».

Στη συνέχεια της ομιλίας της, η κυρία Κοτανίδου τόνισε πως η ευθύνη για την αποτυχία των μέτρων δεν βαραίνει τον κόσμο. Ίσα ίσα, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα έχετε διαπιστώσει ότι ο κόσμος περιμένει υπομονετικά στην ουρά και κρατάει αποστάσεις. Αυτό είναι πρωτόγνωρο για την χώρα μας. Αν μας έλεγαν πέρυσι τον Μάρτιο ότι θα το έκανε ο Έλληνας αυτό δεν θα το πιστεύαμε».

Συνεχίζοντας, η καθηγήτρια σχολίασε ότι «το πολύ δυσάρεστο είναι ότι μεγάλο ποσοστό από το νοσηλευτικό προσωπικό αρνείται να κάνει τον εμβολιασμό ακόμα και τώρα. Ευτυχώς στους γιατρούς αυτά τα ποσοστά είναι μικρά με διάφορες δικαιολογίες. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι συνήθως άνθρωποι κάτω των 44 ετών. Θεωρούν ότι είναι άτρωτοι. Το ονομάζουν απλή ίωση όπως οι περισσότεροι αρνητές».

Μιλώντας για την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, της οποίας είναι βέβαια μέλος, η κ. Κοτανίδου σημείωσε πως «ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων».

Ολόκληρη η τοποθέτηση της κ. Κοτανίδου από το 01:37:34 και μετά, στο παρακάτω βίντεο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v