Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά του Αλέξη Κούγια

«Ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του υπερασπιστικού δικαιώματος» αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης, που δεν κατονομάζει ωστόσο τον Αλέξη Κούγια.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά του Αλέξη Κούγια
Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επικρίνει την τακτική του Αλέξη Κούγια στην υπόθεση Λιγνάδη, χωρίς να τον κατονομάζει, αλλά φωτογραφίζοντάς τον και μιλώντας για παραβίαση των ορίων του υπερασπιστικού δικαιώματος.

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε η δήλωση του Αλέξη Κούγια πως την Τετάρτη θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο αναφορές εναντίνο των δύο εισαγγελέων, της ανακρίτριας και των τριών μελών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που ασχολήθηκαν με την υπόθεση Λιγνάδη.

«Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι», τονίζει η Ένωση στην ανακοίνωσή της, συμπληρώνοντας πως «ενέργειες σαν κι’ αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους του Δικηγορικούς Συλλόγους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Οι χθεσινές δηλώσεις συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα, με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με αβάσιμους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των Εισαγγελικών λειτουργών, της Ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής.

»Πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι. Ενέργειες σαν κι’ αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους του Δικηγορικούς Συλλόγους.

»Τέλος θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το Δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδησή τους».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v