Σκληραίνει κι άλλο το λοκντάουν - Τι αλλάζει στα sms

Τα περιοριστικά μέτρα του Φεβρουαρίου δεν απέδωσαν όπως φαίνεται, και η Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για ακόμα πιο αυστηρή εφαρμογή τους.
Σκληραίνει κι άλλο το λοκντάουν - Τι αλλάζει στα sms
Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και η ασφυκτική πίεση που παρατηρείται στις δομές Υγείας - κυρίως της Αττικής αναμένεται να οδηγήσουν σε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στις μετακινήσεις, προκειμένου να περιοριστούν πραγματικά -και όχι στη θεωρία- όπως μέχρι τώρα οι μετακινήσεις των πολιτών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euro2day, αρχικά πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και στη συνέχεια συνεδρίασε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τα μέλη της οποίας δεν κατέληξαν μεν σε αποφάσεις (υπήρχαν διάφορες απόψεις), επιβεβαίωσαν δε το «κατακόκκινο» χρώμα του υγειονομικού χάρτη της χώρας.

Σήμερα, σε νέα έκτακτη σύσκεψη των επιστημόνων, ίσως και με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, θα αποφασιστεί ποια θα είναι η εισήγησή τους προς την κυβέρνηση και πιθανότατα το απόγευμα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις, μαζί με αυτές του Βασίλη Κικίλια για την περαιτέρω ενίσχυση του εξαιρετικά πιεσμένου Εθνικού Συστήματος Υγείας, κατά βάση στην πρωτεύουσα.

Συζητιόνται, μεταξύ άλλων, η χρονική επιστροφή της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις 9 μ.μ. αντί 6, καθώς και ο περιορισμός ή ακόμα και η απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο, πλην ειδικών περιπτώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται και η αυστηροποίηση σε κάποιους από τους κωδικούς του sms στο 13033. Εν προκειμένω, στον κωδικό 6 που αφορά σωματική άσκηση και έξοδο με κατοικίδιο, μελετάται η απαγόρευση της χρήσης αυτοκινήτου για τη μετάβαση σε άλλες περιοχές.

Επίσης, στον κωδικό 4, αναφορικά με την παροχή βοηθείας σε άτομα που έχουν ανάγκη, προτείνεται, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, να γίνονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων.

Σχετικά με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υπάρχει η σκέψη το Σισμανόγλειο (ακούγεται και το Ερρίκος Ντυνάν), να μετατραπεί σε νοσοκομείο αναφοράς και να υποδέχεται αποκλειστικά ασθενείς με κορωνοϊό, με ελαφριά συμπτώματα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v