SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Δήμος Διονύσου: Αρχίζει και τρώει… παράγοντες η «Μήδεια»

Η "Μήδεια" έφυγε αφήνοντας πίσω της παραιτήσεις και καρατομήσεις στον δήμο Διονύσου, όπου σημειώθηκαν... βαρβάτες ανεπάρκειες των αρχών.

Δήμος Διονύσου: Αρχίζει και τρώει… παράγοντες η «Μήδεια»
Ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης

Μια παραίτηση και δύο καρατομήσεις αρμοδιοτήτων «έγραψε» μέσα σε μια μέρα ο Δήμος Διονύσου, που παρουσίασε... μοναδικές "επιδόσεις» στη διάρκεια της κακοκαιρίας "Μήδεια", με διακοπές ημερών στην ηλεκτροδότηση, στην ύδρευση, αλλά και με πάμπολους δρόμους κλειστούς επι ημέρες, γεγονότα που μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα !

Παρά την προσπάθεια να αποδοθούν όλα στη θεομηνία και στις- όντως πρωτόγνωρες σε αριθμό-πτώσεις δέντρων και κλαδιών, η καθυστερημένη έστω «συγγνώμη» του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη, αλλά και οι εξελίξεις που προαναφέραμε, δείχνουν ότι μάλλον δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Και ότι η αγανάκτηση ανάμεσα στους κατοίκους του Δήμου, που πέρασαν έως και εφιαλτικές στιγμές, φαίνεται πως έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή και στο Δημαρχείο.

Έτσι από το «Γιατί ρωτάτε εμένα» που ξεστόμισε ο Δήμαρχος φιλοξενούμενος στην τηλεόραση του MEGA, μεσούσης της κρίσης, έχουμε τώρα μια σειρά από εξελίξεις:

Όπως δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ «έγινε αποδεκτή» την 1η Μαρτίου η παραίτηση του Γενικού  Γραμματέα του Δήμου Διονύσου κ. Στεφανου Μιχιώτη, που υποβλήθηκε την ίδια μέρα, ενώ καρατόμηση αρμοδιοτήτων, με... κομψό τρόπο έγινε και στους δύο εντεταλμένους συμβούλους που είχαν τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθανάσιος Κρητικός, απώλεσε τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, μένοντας αρμόδιος για την Δημοτική Αστυνομία, ενώ ο κ. Χρήστος Πέππας, που είχε μια σειρά από τομείς Πολιτικής Προστασίας, υπό την εποπτεία του κ. Κρητικού, διατήρησε μόνον τις αρμοδιότητες του στον τομέα καθαριότητας.

Η πολιτική προστασία προς το παρόν φαίνεται να μένει… ορφανή από εντεταλμένους συμβούλους, αφού ουδείς άλλος την ανέλαβε! Τέτοια πρεμούρα να γίνει η καρατόμηση αρμοδιοτήτων.  

Δύσκολα όμως οι εξελίξεις εντός του Δήμου, θα περιοριστούν στα παραπάνω παραδείγματα.

Δεν είναι μόνο οι πληροφορίες ότι ετοιμάζονται ομαδικές αγωγές και μηνύσεις, είναι και μια σειρά από γεγονότα, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι «ερημώθηκε» το Δημαρχείο, διότι δεν είχε καν μια γεννήτρια (!), ή ότι έπαψε να υπάρχει επικοινωνία των δημοτών με τις υπηρεσίες, μέσα στο χιονιά, πέρα από 2 κινητά και ένα σταθερό για να εξυπηρετήσει δεκάδες χιλιάδες δημότες, κι όλα αυτά ενώ ο τοπικός «άρχοντας» Καλαφατέλης και οι λοιποί αρμόδιοι δήλωναν μέχρι την τελευταία στιγμή «πανέτοιμοι» για τη Μήδεια.

Δύσκολα θα ξεχαστούν αυτά, με μια συγνώμη και μερικά «χαστουκάκια» στους εντεταλμένους συμβούλους, γεγονός που ίσως «αγχώνει» ήδη την αντιδήμαρχο αρμόδια και για θέματα πολιτικής προστασίας κ, Γιούλα Λακαφώση, πέραν βεβαίως του ίδιου του Δημάρχου.

ΥΓ: Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο Δήμος έσπευσε άρον άρον, αμέσως μετά το χιονιά, να εγκρίνει- κατόπιν εορτής βεβαίως- και κονδύλι 250.000 ευρώ στο τρέχον έτος για «προμήθεια οχημάτων και εξοπλισμού Πολιτικής Προστασίας», πέρα και πάνω από τα έκτακτα κονδύλια ύψους 1.900.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της «Μήδειας»

Πριν τη «Μήδεια» το κονδύλι για την πολιτική προστασία, που αναφέραμε, ήταν…0.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v