Προφυλακίστηκε ο Λιγνάδης

Στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης θα κρατηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης που κρίθηκε προφυλακιστέος για δύο πράξεις βιασμού.
Προφυλακίστηκε ο Λιγνάδης
Χθες, απολογήθηκε ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας, σήμερα λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας έκριναν ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης πρέπει να προφυλακιστεί.

Ο σκηνοθέτης μεταφέρθηκε ξανά στη ΓΑΔΑ σήμερα τα ξημερώματα στις 5.00 για να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταγωγής του στις φυλακές Τρίπολης.

Παρά την προσπάθεια του να δείξει πως επρόκειτο για «μυθοπλασίες», δεν κατάφερε να πείσει για την αθωότητά του σχετικά με την καταγγελία του βιασμού δύο ανήλικων αγοριών.

Από την πλευρά του, «νομικά εσφαλμένες», χαρακτηρίζει τις αποφάσεις για προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και για την απόρριψη της ένστασης ακυρότητας της προδικασίας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας.

Σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος προαναγγέλλει την προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση του εντολέα του, αλλά και προσφυγές σε βάρος προσώπων «δικηγόρων, ηθοποιών, μόδιστρων, παρουσιαστών» που «κατακρεούργησαν το τεκμήριο αθωότητός του».

«Το γεγονός, το οποίο μου προκαλεί μεγάλο προβληματισμό είναι γιατί χρειάστηκε διάσκεψη της κας Ανακριτρίας και του κου Εισαγγελέως 5 ώρες σε μια δικογραφία που έχει 10 φύλλα», αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη την καταγγελία δεν την κάνουν οι καταγγέλλοντες «αλλά δυο δικηγόροι που χειρίζονται υποθέσεις του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με τη διοίκηση του οποίου ο κ. Λιγνάδης από ετών για λόγους πολιτικούς, αλλά και λόγω των επιλογών του  μέχρι πρότινος  ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ευρίσκεται σε συνεχή αντιδικία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v