Φοίβος κατά Κούγια: "Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι"

Ο Φοίβος Δεληβοριάς όπως έπρεπε στη δήλωση του Αλέξη Κούγια περί «επαγγελματιών ομοφυλοφίλων».
Φοίβος κατά Κούγια: Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι
Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την προστασία του Δημήτρη Λιγνάδη μιλώντας καθαρά για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του πελάτη του, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί στους μάρτυρες ως «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους».

Η δήλωσή του αυτή όπως αναμενόταν προκάλεσε αντιδράσεις και από τον χώρο του θεάματος.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κούγια, ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό" ανέφερε πως «ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε χτες ο κύριος Κούγιας είναι απόψεις του κ.Λιγνάδη. Τι μας είπε; Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να μαρτυρήσει».

«Ο κ. Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα. Ο δικηγόρος του -ο κύριος Λιγνάδης δηλαδή- μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα", ανέφερε χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης προσθέτοντας πως «ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο έχει αυτές τις απόψεις. Δεν ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα. Είναι ένας βιασμός της πραγματικότητας και των θυμάτων και των ανθρώπων που είναι να μιλήσουν».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο τραγουδοποιός εξέφρασε τη στήριξή του στα θύματα κακοποίησης και σε όσους θέλουν να μιλήσουν, ενώ τόνισε πως μέχρι να τελειώσει η δίκη του κ. Λιγνάδη, ο ίδιος θα δηλώνει "επαγγελματίας ομοφυλόφιλος" για συμπαράσταση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v