Οι ελληνικές φάρσες που μας στιγμάτισαν

Ψάχνουμε κασέτες και εκπομπές και ξεθάβουμε μερικές από τις καλύτερες τηλεφωνικές φάρσες που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.
Οι ελληνικές φάρσες που μας στιγμάτισαν
Κασετοφωνάκι walkman, γραμμένη κασέτα και χαμηλή ένταση για να μην ακούσουν οι γονείς τα γ***σταυρίδια. Κάπως έτσι διαδίδονταν τα προ κινητών και Youtube έτη δεκάδες τηλεφωνικές φάρσες σε ταλαίπωρους ανθρώπους που είχαν την ατυχία (ή μήπως τύχη;) να πρωταγωνιστήσουν στα τρελά και κάφρικα σενάρια διαφόρων καλοθελητών.

Από τους Πατρινούς μέχρι τον Φουσέκη, και από τον Λέντη μέχρι τις πιο πρόσφατες του Αποστόλη και του Τζιμάκου, θυμόμαστε μερικές από τις καλύτερες ελληνικές τηλεφωνικές φάρσες που έγιναν ποτέ.

Και επειδή σίγουρα ξεχάσαμε κάποιες, στείλτε μας τις δικές σας αγαπημένες στα σχόλια.

Πατρινοί

Οι πρωτεργάτες της τηλεφωνικής φάρσας, κατάγονται, όπως δηλώνει και το όνομά τους, από την καρναβαλική κωμόπολη και έδωσαν το στίγμα για όλες τις γενιές φαρσέρ που ακολούθησαν. Οι φάρσες τους είναι δεκάδες, με το «Πήγε φαντάρος» και τον «Κατσουράνη» να ξεχωρίζουν.





Βάλτε καφεδάκι και ακούστε όλη την κασέτα εδώ:



Φουσέκης

Άγνωστος φαρσέρ – θρύλος, που πρωταγωνίστησε σε δεκάδες σουρεάλ τηλεφωνικές φάρσες. Ετοιμόλογος και πανέτοιμος να ανταποκριθεί σε κάθε ερώτηση των θυμάτων του, ο Φουσέκης μας άφησε φάρσες – διαμάντια, όπως η τηλεφωνική του συνομιλία με το υποβρύχιο Τρίτων ΙΙ, στην οποία παρουσιάζεται ως αξιωματικός και ψαρώνει όλους τους ναύτες υπηρεσίας, και το «Φέρε τον Γιάννη» στον πατέρα του Γιάννη, με την κλασική ατάκα «Έχει μπλέξει, σε σπείρα με σπουργίτια».



Βάλτε Μαυροδάφνη και ακούστε τις όλες εδώ:



Λέντης

Αυστηρώς ακατάλληλες δια ανηλίκους, οι φάρσες του τύπου (ή των τύπων) με το ψευδώνυμο «Λέντης» ξεκινούν συνήθως με την αναζήτηση κάποιου προσώπου («I want to speak with Jenny please») και καταλήγουν σε μια άνευ προηγουμένου ανταλλαγή μπινελικιών με το θύμα. Η χυδαιότητά τους σοκάρει, αλλά όπως και να’ χει άφησαν εποχή.



Τέλος!

Μια αγγελία σε ΛΟΑΤΚΙ+ περιοδικό γίνεται αφορμή για έναν αισθησιακό διάλογο μεταξύ ενός δήθεν ομοφυλόφιλου και ενός πραγματικού πλην ανυποψίαστου ομοφυλόφιλου. Αξίζει να σημειωθεί πως η επιτυχία της φάρσας που έγινε viral πριν ο κόσμος μάθει τι εστί «βαϊραλιά», οδήγησε στο να μελοποιηθεί από την λαϊκή αοιδό Χριστίνα Παπαδάκη, ενώ αποτέλεσε βάση για την δημιουργία viral βίντεο στο Youtube από την Paris Productions.



Τζιμάκος

Ο αείμνηστος Τζίμης Πανούσης συνήθιζε να κάνει φάρσες σε αγνώστους μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή. Ξεχωρίζει αυτή στην οποία φέρνει τα πάνω κάτω σε μια οικογένεια αλλάζοντας το context της φάρσας ανάλογα με το μέλος της οικογένειας που μιλάει, και εκείνη που ρωτάει μια γυναίκα «αν έχει βάλει ελληνική σημαία στο μπαλκόνι της», για την εθνική μας επέτειο.





Οι φάρσες του Αποστόλη

Ο Αποστόλης της Ελληνοφρένειας επίσης φημίζεται για τις ξεκαρδιστικές του φάρσες. Σε μια, για παράδειγμα, παίρνει το Υπουργείο Παιδείας και τους λέει ότι τους έστειλαν κατά λάθος πορνό, με τίτλους όπως «Μονή Καπέλο» και «Δόκτωρ Π Ούτσας», ενώ σε μια άλλη μιλάει ως… Τζένη Μπότση με τον εισαγωγέα του Μπυράλ.





Ίων

Ένας άτυχος ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας παρέας νεαρών, οι οποίοι ζητούν το φανταστικό πρόσωπο Ίωνα Πλαταγένη και συνεχίζουν απτόητοι να ταλαιπωρούν λεκτικά τον σαστισμένο κύριο ρωτώντας τον πράγματα και… θάματα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v