Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στη σχολή Καλών Τεχνών

Για σεξουαλική παρενόχληση κατήγγειλαν καθηγητή τους δύο φοιτήτριες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών μέσα από πλατφόρμα στο Facebook.
Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στη σχολή Καλών Τεχνών
Mέρα με τη μέρα όλο και περισσότερες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης δημοσιοποιούνται κυρίως στον καλλιτεχνικό χώρο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δύο φοιτήτριες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κατήγγειλαν καθηγητή τους για σεξουαλική παρενόχληση. Τα παραπάνω συνέβησαν στο πλαίσιο ανώνυμων καταγγελιών που γίνονται μέσω πλατφόρμας την οποία δημιούργησε στο Facebook η Φοιτητική Πρωτοβουλία Καταγραφής Παρενοχλήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). 

 «Τα περιστατικά έμφυλης διάκρισης, βίας, σεξουαλικής και μη παρενόχλησης, ακόμα και κακοποίησης, συνιστούν για τη Σχολή μας μια πραγματικότητα με την οποία πλήθος ατόμων – ιδίως φοιτητριών – έρχονται αντιμέτωπα κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους», αναφέρει η εν λόγω ομάδα.   

Στα συγκεκριμένα περιστατικά σοκάρουν οι περιγραφές των δύο φοιτητριών που κατήγγειλαν τον ίδιο καθηγητή, καταγγέλοντας ότι τις παρενοχλούσε επανειλημμένα, εφευρίσκοντας φαιδρές δικαιολογίες για να βρεθούν στο γραφείο του ώστε να μάθει λεπτομέρειες για τη σεξουαλική τους ζωή και να πιουν ποτά. Μάλιστα σε μία εκδρομή πλησίασε τη μία εκ των δύο φοιτητριών «φέρνοντας το κορμί του πάνω της» και λέγοντάς της πως θα κοιμηθεί μαζί του.  

Εκείνη τον απομάκρυνε με τη βία και σε επόμενη εκδρομή επιτέθηκε σεξουαλικά στην άλλη φοιτήτρια, θωπεύοντας τα γεννητικά της όργανα. Οι δύο φοιτήτριες τονίζουν ακόμη πως όταν ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του, μετά την άρνησή τους μετέτρεψε το μάθημα σε κόλαση για αυτές, αφού τις αντιμετώπισε με συνεχείς προσβολές, σεξουαλικά υπονοούμενα και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v