Μπάιντεν: «Κανείς δεν πρέπει να μπαίνει φυλακή για χρήση ναρκωτικών»

Σε διαδικτυακή του ομιλία, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τι προτίθεται να κάνει για τις ποινές φυλάκισης για χρήση ναρκωτικών.
Μπάιντεν: «Κανείς δεν πρέπει να μπαίνει φυλακή για χρήση ναρκωτικών»
Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν περιέγραψε τις αλλαγές που θέλει να κάνει στην ποινική δικαιοσύνη και την αστυνόμευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε διαδικτυακή συνομιλία, επισημαίνοντας ζητήματα που η κυβέρνησή του θα αντιμετωπίσει όταν περάσει η πανδημία.

Στην πορεία της εκστρατείας του, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια σε ένα πρόγραμμα που δίνει επιχορηγήσεις για την πρόσληψη αξιωματικών οι οποίοι θα εκπαιδευτούν ώστε να αναπτύξουν λιγότερο εχθρικές σχέσεις με κοινότητες.

«Κάθε αστυνομικός, όταν σηκώνεται το πρωί και φοράει τη στολή του, έχει το δικαίωμα να μπορεί να επιστρέψει στην οικογένειά τους εκείνο το βράδυ», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

«Αντίστοιχα, κάθε παιδί που περπατά απέναντί του στον δρόμο φορώντας φούτερ δεν είναι μέλος μιας συμμορίας και δεν πρόκειται να χτυπήσει κάποιον».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ναρκωτικών.

«Κανείς δεν πρέπει να πηγαίνει στη φυλακή για χρήση ναρκωτικών ουσιών, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να πάει σε κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά», είπε, χαρακτηριστικά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v