Guardian & Politico βάζουν στο στόχαστρο τον Μητσοτάκη

Θύελλα αντιδράσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει προκαλέσει το γεύμα του Πρωθυπουργού στο γνωστό μπαλκόνι στην Ικαρία.
Guardian & Politico βάζουν στο στόχαστρο τον Μητσοτάκη
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται κριτική για γεύμα με 40 άτομα» είναι ο τίτλος άρθρου του Guardian, που σχολιάζει την απόφαση του Πρωθυπουργού να καταστρατηγήσει όλα τα μέτρα ασφαλείας, και μάλιστα την πρώτη μέρα επιβολής αυστηρότερων μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού.

Εκτός από τις έντονες αντιδράσεις την αντιπολίτευσης, το τραπέζι 40 ατόμων σε σπίτι τοπικού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σχολιάστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και από τα ξένα ΜΜΕ. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης βρίσκεται στο επίκεντρο για παραβίαση των μέτρων που έχει θέσει η κυβέρνησή του» γράφει χαρακτηριστικά ο Guardian. «Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο πολιτικός επικρίθηκε αφού εμφανίστηκαν εικόνες του που πόζαρε με θαυμαστές κατά τη διάρκεια εκδρομής με ποδήλατο με τη σύζυγό του στην περιοχή Πάρνηθα βόρεια της Αθήνας. Κανείς δεν φορούσε μάσκα ή διατηρούσε κανόνες κοινωνικής απόστασης. Στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη».

Στον ίδιο τόνο κινείται και το ρεπορτάζ του Politico, με τίτλο «Ο έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων του lockdown –ξανά». Το δημοσίευμα αναφέρει πως «βίντεο και φωτογραφίες άρχισαν να κυκλοφορούν το Σαββατοκύριακο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που εμφανίζουν τον Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο νησί της Ικαρίας να παρευρίσκεται σε μια συγκέντρωση με 30-40 άτομα στο μπαλκόνι του σπιτιού ενός τοπικού βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλου Στεφανάδη, ο οποίος είναι επίσης γιατρός.

»Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε τα απομακρυσμένα νησιά της Ικαρίας και των Φούρνων στο ανατολικό Αιγαίο το σαββατοκύριακο για να επιβλέψει την πρόοδο του εμβολιασμού. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και αξιωματούχοι υγείας ήταν επίσης παρόντες στη συγκέντρωση, το πρώτο σαββατοκύριακο που ισχύουν σκληροί νέοι περιορισμοί σε πολλά μέρη της χώρας, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ.

»Οι Έλληνες βρίσκονται σε lockdown από τον Νοέμβριο και δεν επιτρέπεται να παρευρεθούν σε συγκεντρώσεις ή να μετακινηθούν από τον ένα δήμο στον άλλο για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους. Επιτρέπεται μόνο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να πάνε στη δουλειά, να ψωνίσουν για είδη πρώτης ανάγκης, να επισκεφθούν έναν γιατρό ή να ασκηθούν κοντά στο σπίτι τους και σε ομάδες που δεν υπερβαίνουν τα τρία άτομα. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα 300€ και οι διοργανωτές συναθροίσεων 3.000€».

Με τη σειρά τους, οι New York Times δημοσιεύουν άρθρο-κόλαφο με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι έσπασε ξανά το lockdown» και υπότιτλο «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συγκέντρωση 30- 40 ατόμων το Σαββατοκύριακο», ενώ στο Twitter ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Κώστας Συμεωνίδης, μεταφέρει όσα του είπε Γερμανός συνάδελφός του: «Ο Μητσοτάκης κάνει ό,τι κάνει επειδή μπορεί. Και μπορεί επειδή τα μέσα ενημέρωσης δεν επιτελούν τον ρόλο τους. Εδώ στη Γερμανία θα τον είχαν κατασπαράξει. Ειδικά τα συντηρητικά φύλλα. Η εξάρτηση των μέσων ενημέρωσής σας εξελίσσεται σε κίνδυνο για τη δημοκρατία».



Με πληροφορίες από TheToc.gr 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v