Μέχρι τα 180 θέλει να ζήσει εκατομμυριούχος

Ο εκατομμυριούχος Ντέιβ Άσπρει την είδε Highlander και σκοπεύει να ζήσει μέχρι το 2153 χρησιμοποιώντας τεχνικές κρυοθεραπείας.
Μέχρι τα 180 θέλει να ζήσει εκατομμυριούχος

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Όλοι θέλουμε να ζήσουμε μέχρι τα 100 και να γίνουμε Μαθουσάλες που κρύβουν στο μυαλό τους υπεραιωνόβια σοφία. Άλλωστε όπως έχει πει κι ο φιλόσοφος Bruce Dickinson των Iron Maiden, το να ζεις παραμένει πάντα η καλύτερη από όλες τις διαθέσιμες καταστάσεις. Κάτι τέτοιο μάλλον ασπάζεται κι ο Ντέιβ Άσπρει, ο οποίος μάλλον στα νιάτα του είχε λιώσει το Demolition Man με τον Sylvester Stallone και τον Wesley Snipes.



Ο 47χρονος Αμερικανός lifestyle γκουρού, έχει βάλει στόχο ζωής να ζήσει μέχρι τα 180 και συγκεκριμένα να φτάσει ζωντανός μέχρι το σωτήριο έτος 2153. Για να πετύχει τον στόχο του ωστόσο είναι διατεθειμένος να γίνει θαμώνας σε θαλάμους κρυοθεραπείας, κάνοντας συγχρόνως διαλειμματική νηστεία.

Θέλοντας λοιπόν να κάνει το βιολογικό του πιο ανθεκτικό κι από το Σινικό Τείχος έκατσε και σκέφτηκε τον όρο biohacking ώστε να περιγράψει τις μεθόδους που ακολουθεί για να το πετύχει. Ανάμεσα στις τεχνικές που χρησιμοποιεί είναι η απομάκρυνση τμημάτων του μυελού των οστών του και στη συνέχεια η έγχυση των βλαστικών κυττάρων στο σώμα του. Αν έχεις 25 χιλιάδες δολάρια πρόχειρα, μπορούμε να σου κλείσουμε ένα ραντεβού. Αντίστοιχα, υπάρχουν διαθέσιμα και ραντεβού για μια κρυοθεραπεία αν χρειαστείς.

Ο Άσπρει εμφανίστηκε στη βρετανική εκπομπή “This Morning”,  και προέβλεψε ότι όσοι 40χρονοι σήμερα ακολουθούν τις μεθόδους του θα είναι στα 100 τους «χαρούμενοι και εξαιρετικά λειτουργικοί».

Οι παρουσιαστές της εκπομπής προφανώς τον ρώτησαν γιατί θέλει να ζήσει τόσα χρόνια με τον Ντέιβ να απαντά τα εξής: «Είμαι περίεργος, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε στον κόσμο και δεν αισθάνομαι ότι έχω τελειώσει ακόμη. Δεν νομίζω ότι θα είμαι ο μόνος που θα το κάνει αυτό. Μερικά πράγματα στα οποία εργάζομαι και είμαι πρωτοπόρος, είναι ακριβά, και μερικά είναι δωρεάν όπως η νηστεία. Αυτό θα είναι όπως τα κινητά τηλέφωνα, ο καθένας έχει κινητά τηλέφωνα, όλοι θα έχουν αντιγήρανση. Η αλλαγή μπορεί να συμβεί γρήγορα στην κοινωνία».

Μέχρι στιγμής ο λογαριασμός για τον Lifestyle γκουρού έχει γράψει ένα εκατομμύριο δολάρια, μα συνεχίζει ακάθεκτος, εξηγώντας την καθημερινότητά του: «Έχω αποφασίσει να έχω πολύ λιγότερη φλεγμονή από ό, τι οι περισσότεροι άνθρωποι, ελέγχοντας τι τρώω και πώς κοιμάμαι και πολλές άλλες αντιγηραντικές θεραπείες».

Αναφέρθηκε ακόμη στην επανεισαγωγή των βλαστικών κυττάρων που κάνει συχνά: «Όταν είμαστε νέοι, έχουμε έναν τόνο βλαστικών κυττάρων και θεραπευόμαστε όπως κάνουν οι νέοι. Καθώς μεγαλώνουμε, τα βλαστικά μας κύτταρα εξαντλούνται, έτσι κάνω πράγματα όπως η διαλείπουσα νηστεία που μου δίνουν περισσότερα βλαστοκύτταρα και μετά παίρνω τα δικά μου βλαστοκύτταρα και τα μετακινώ γύρω από το σώμα, έτσι θεραπεύομαι και κινούμαι σαν νεαρός».

Συνέχισε μάλιστα και μίλησε για την αγαπημένη του συνήθεια, αυτή της κρυοθεραπείας με τα ευεργετικά για τον οργανισμό του οφέλη. «Έχω ένα θάλαμο κρυοθεραπείας με υγρό άζωτο σε μια από τις εταιρείες μου», δήλωσε ο Ντέιβ. «Και κάνω κρύο ντους, για περισσότερα από δέκα χρόνια, έχει μια τεράστια διαφορά στον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας μπορεί να δημιουργήσει ενέργεια. Όση περισσότερη ενέργεια έχεις, τόσο νεότερος μπορείς να είσαι».

Με πληροφορίες από το Gazzetta Plus

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v