«Μόδα οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου» λέει ο Κιμούλης

Αγωγή και μήνυση κατά της Ζέτας Δούκα κατέθεσε ο Γιώργος Κιμούλης, φτάνοντας μάλιστα να χαρακτηρίσει «μόδα» τις καταγγελίες σαν εκείνη της Σοφίας Μπεκατώρου.
«Μόδα οι καταγγελίες τύπου Μπεκατώρου» λέει ο Κιμούλης
Απαντώντας στην καταγγελία της Ζέτας Δούκα για ψυχολογική και λεκτική βία, ο Γιώργος Κιμούλης εμφανίστηκε προκλητικός σε συνέντευξή του στο Mega, λέγοντας πως «Είναι της μόδας τώρα οι καταγγελίες και το να συμπεριφερόμαστε κι εμείς σαν την κ. Μπεκατώρου». Πρόσθεσε, δε, ότι «υποτιμάται, σχεδόν κινείται σε επίπεδο ιεροσυλίας, το να χρησιμοποιείται η πράξη της κ. Μπεκατώρου, το να αναφερόμαστε στο εκπληκτικό κίνημα του #metoo και να χρησιμοποιεί ο καθένας – που μπορεί να έχει προσωπικές συγκρούσεις ή αντιπαλότητες με κάποιον – να τον χρησιμοποιεί για να τον υποτιμήσει, δυσφημίσει, συκοφαντήσει».

Ο ίδιος αρνείται όλες τις κατηγορίες εναντίον του, χαρακτηρίζοντάς τις «απαράδεκτες και ψευδείς», και μάλιστα κατέθεσε αγωγή και μήνυση εναντίον της Ζέτας Δούκα. Μιλώντας στην εκπομπή του Mega, είπε πως ακόμα και αν εκείνη ανασκευάσει και ζητήσει συγνώμη, δεν πρόκειται να αποσύρει την μήνυση. Προσπάθησε, δε, να υποβαθμίσει το περιστατικό που περιέγραψε η Ζέτα Δούκα, χαρακτηρίζοντάς το «υποτιθέμενη εργατική διαφωνία» η οποία όπως είπε λύνεται με το να πάει κάποιος στον εργοδότη και να πει «ο τάδε μου φέρεται άσχημα και σε παρακαλώ πολύ αν δεν σταματήσει θα πάω στην επιθεώρηση εργασίας», κάτι που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος δεν έγινε.

Ωστόσο, στο σημείο της συνέντευξης που σύγκρινε την καταγγελία της Ζέτας Δούκα με εκείνη της Σοφίας Μπεκατώρου, είπε πως «με τη δική μου αγωγή και τη δική μου μήνυση καμία εκ των γυναικών δεν πρέπει να σταματήσει να καταγγέλλει αντίστοιχες περιπτώσεις».

Πληθαίνουν οι κατηγορίες

Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της Τρίτης 26 Ιανουαρίου, η Κατερίνα Γερονικολού κατηγόρησε επίσης τον Γιώργο Κιμούλη για εργασιακό εκφοβισμό, σε ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με φόβισες. Με τρόμαξες... Με έκανες να μην πιστεύω σε μένα. Εσύ, που μου έδωσες τον ρόλο. Να βάζω στοιχήματα με τον εαυτό μου αν θα μπορώ να συνέλθω μετά τη «συνεργασία» μας. Φοβόμουν κι εγώ να μιλήσω, γιατί κάποια στιγμή τα περιοδικά μας είχαν ονομάσει ζευγάρι και θα έλεγαν όλοι ότι αυτά είναι τα λόγια μιας «πικραμένης». Πικραμένη βέβαια είμαι. Όχι από κάποια υποτιθέμενη σχέση μας. Ούτε από κάποιου είδους σεξουαλική παρενόχληση. Τίποτε από τα δύο δε συνέβησαν. Πικραίνομαι που δεν κατονομάζουμε τον εργασιακό εκφοβισμό. Που αποθεώνουμε κακόβουλους θνητούς. Που επιτρέπουμε συμπεριφορές που πληγώνουν την αξιοπρέπεια μας».

Παράλληλα, οι δύο συμπρωταγωνιστές της Ζέτας Δούκα στο Closer (την παράσταση που παιζόταν το 2008-09 και κατά τη διάρκεια συνέβησαν όπως λέει η ίδια τα περιστατικά που καταγγέλλει) Νίκος Ψαρράς και Δώρα Χρυσικού πήραν ανοιχτά θέση υπέρ της ηθοποιού, με αναρτήσεις τους στα social media. Συγκεκριμένα, η Δώρα Χρυσικού έγραψε στο Facebook «Εννοείται ότι είμαστε με τη Ζέτα, για να σταματήσουν οι σπέκουλες. Περισσότερα και ειδικότερα σύντομα». Και ο Νίκος Ψαρράς από την πλευρά του έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram «Περήφανος για τη Ζέτα».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v