Έσβησε επιτέλους το ρολόι που μέτραγε αντίστροφα τις μέρες του Τραμπ

Μετά την ορκωμοσία Τραμπ, ο καλλιτέχνης Μάθιου Μπάρνεϊ έβαλε ένα γιγάντιο ρολόι να μετράει τις μέρες του. Τώρα, ευτυχώς, το ρολόι έσβησε.
Έσβησε επιτέλους το ρολόι που μέτραγε αντίστροφα τις μέρες του Τραμπ
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι Νεοϋορκέζοι έβλεπαν κάθε μέρα τους γιγάντιους αριθμούς κόκκινου νέον στην πλευρά ενός κτηρίου στην προκυμαία των Κουίνς, ακριβώς απέναντι από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Το ψηφιακό ρολόι ανέβηκε τους πρώτους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ και μετράει τις μέρες και τις ώρες μέχρι το τέλος της.

Το ρολόι στήθηκε από τον καλλιτέχνη Μάθιου Μπάρνεϊ μαζί με τον συντάκτη και επιμελητή Μπράντον Στόσουι, τον αρχιτέκτονα Jane Lea, τον κατασκευαστή Jade Archuleta-Gans και τον σχεδιαστή Kenzan Tsutakawa-Chinn.

«Είναι μια υπενθύμιση ότι πολλοί άνθρωποι ανυπομονούν να τελειώσει όλο αυτό», ανέφερε τότε ο Stosuy. «Είναι επίσης σαν μια δοκιμή αντοχής - μια υπενθύμιση για να προσπαθήσουμε να αντέξουμε μέχρι το τέλος».

Η ομάδα που δημιούργησε το ρολόι πρόβλεψε ότι η θητεία του Τραμπ μπορεί να είναι ταραχώδης και έτσι το προγραμμάτισε να «πηδήξει σε 0 ημέρες αν έρθει αυτή η ώρα νωρίτερα από την παραδοσιακή τετραετή θητεία», σύμφωνα με τη σελίδα του κατασκευαστή.

Αυτό δεν συνέβη, φυσικά. Αλλά τουλάχιστον δεν θα ξεκινήσει να μετρά από την αρχή, άλλες 1.460 ημέρες.

Ευτυχώς για όλους μας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v