Η transgender παιδίατρος δρ. Ρέιτσελ Λεβίν θα γίνει υφυπουργός Υγείας

Σε μια ιστορική απόφαση, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διορίσει μια διεμφυλική παιδίατρο στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.
Η transgender παιδίατρος δρ. Ρέιτσελ Λεβίν θα γίνει υφυπουργός Υγείας
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε μια ιστορική απόφαση ανακοίνωσε ότι θα διορίσει μια διεμφυλική παιδίατρο, τη Ρέιτσελ Λεβίν, στη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας.

Ο Μπάιντεν είναι ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος που στην ευχαριστήρια ομιλία του, τον Νοέμβριο, αναφέρθηκε στα διεμφυλικά άτομα. Όπως ανέφερε ο ίδιος, έκανε την «ιστορική επιλογή» να διορίσει αναπληρώτρια υπουργό την Λεβίν, που σήμερα είναι διευθύντρια των υπηρεσιών Υγείας στην Πολιτεία της Πενσιλβάνιας.

Η Λεβίν «θα φέρει τις ηγετικές ικανότητες και την κρίσιμη εμπειρία που χρειαζόμαστε για να καθοδηγήσουμε τους ανθρώπους εν μέσω της πανδημίας, ανεξαρτήτως της καταγωγής, της φυλής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού τους, της ταυτότητας του φύλου τους ή της αναπηρίας τους», πρόσθεσε.

Η Λεβίν, η οποία είναι ψυχίατρος και καθηγήτρια πανεπιστημίου στον τομέα της παιδιατρικής, «πρόκειται να γίνει η πρώτη ομοσπονδιακή αξιωματούχος που είναι ανοιχτά διεμφυλική, ο διορισμός της οποίας θα εγκριθεί από τη Γερουσία», ανέφερε η ομάδα του Μπάιντεν.

Μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ο Μπάιντεν είχε κάνει μια άνευ προηγουμένου αναφορά στα διεμφυλικά άτομα. «Είμαι υπερήφανος για τον συνασπισμό που συγκροτήσαμε όλοι μαζί, τον μεγαλύτερο και πιο ποικιλόμορφο στην ιστορία. Δημοκρατικοί, Ρεπουμπλικάνοι και ανεξάρτητοι. Προοδευτικοί, μετριοπαθείς και συντηρητικοί. Νέοι και γέροι. Κάτοικοι των πόλεων, των προαστίων και της υπαίθρου. Γκέι, ετεροφυλόφιλοι και διεμφυλικοί. Λευκοί, Λατινοαμερικάνοι, Ασιάτες, Αμερινδοί» και Αφροαμερικανοί», είχε δηλώσει τότε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v