Δικαστής διέταξε τον εμβολιασμό ηλικιωμένης, παρά την άρνηση της κόρης της στην Ισπανία

Το δικαστήριο του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, αποφάσισε τον εμβολιασμό τρόφιμου γηροκομείου παρά την αντίδραση της κόρης της.
Δικαστής διέταξε τον εμβολιασμό ηλικιωμένης, παρά την άρνηση της κόρης της στην Ισπανία
Είναι σίγουρο ότι τους τελευταίους 10 σχεδόν μήνες που ο πλανήτης και μαζί του κι η Ευρώπη μάχεται με τον κορωνοϊό, έχουν συμβεί πολλά περιστατικά που μοιάζουν να έχουν βγει από δυστοπικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας. Δεν χρειάζεται να τα αναφέρουμε γιατί θέλουμε ένα εγκυκλοπαιδικό τόμο για να χωρέσουν όλα τους. Με τους εμβολιασμούς να έχουν ξεκινήσει σε όλο τον πλανήτη, αντίστοιχα και στην Ευρώπη, οι ελπίδες μας αυξάνονται ώστε να βγούμε κάποια στιγμή από την πανδημία.

Στην Ισπανία ωστόσο, βγήκε μια πρωτόγνωρη δικαστική απόφαση, σχετικά με τους εμβολιασμούς στην ιβηρική χώρα.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ισπανία, έδωσε στο φως της δημοσιότητας την απόφαση ενός δικαστή η οποία διέταξε τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 μιας ηλικιωμένης που είναι τρόφιμος σε γηροκομείο της περιοχής παρά την έντονη άρνηση της κόρης της. Η τελευταία δεν έδινε τη συγκατάθεση της να κάνει το εμβόλιο η μητέρα της, μιας και δεν ήταν στην πνευματική θέση ώστε να λάβει μια τέτοια απόφαση. Αυτό είχε ως συνέπεια το γηροκομείο να κινηθεί δικαστικά το Σάββατο, με τον δικαστή να δικαιώνει τους υπευθύνους του.

Συγκεκριμένα θεώρησε «ήσσονος σημασίας κίνδυνο» τον εμβολιασμό και αποφάνθηκε ότι η άρνηση της κόρης της αντίκειται στα συμφέροντα της τροφίμου αναφορικά με τη διατήρηση της κατάστασης της υγείας της και την αποφυγή ζωτικής σημασίας κινδύνων.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με κριτήριο το προσωπικό συμφέρον της τροφίμου και μόνο κι όχι αυτό του συνόλου των συνταξιούχων. Άλλωστε ο εμβολιασμός και στην Ισπανία διεξάγεται σε εθελούσια βάση, δίχως να είναι υποχρεωτικός.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v