Έρχεται πτώση θερμοκρασίας – μπορεί και χιόνια στην Αττική

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση
Έρχεται πτώση θερμοκρασίας – μπορεί και χιόνια στην Αττική

Μπορεί ο καιρός τις τελευταίες μέρες να θυμίζει κάτι από άνοιξη, όμως τα πράγματα θα αλλάξουν προσεχώς.

Από την Τρίτη οι θερμές αέριες μάζες θα υποχωρήσουν και τη θέση τους θα πάρουν ψυχρές , προερχόμενες από την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίες θα προκαλέσουν σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας, μέσα στην εβδομάδα.

Σε ανάρτησή του, ο γνωστός μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, τονίζει πως το πρώτο κύμα ψύχους το αναμένουμε στη χώρα Πέμπτη-Παρασκευή και το δεύτερο Σάββατο με Δευτέρα. Όπως επισημαίνει, στη βόρεια ηπειρωτική χώρα τοπικά αναμένεται ισχυρός παγετός με αυξημένες τις πιθανότητες και για ολικό παγετό που σημαίνει ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά το μηδέν όλο το 24ωρο.

Αναλυτικά, ο μετεωρολόγος ανέφερε:

«Το πρώτο κύμα το αναμένουμε το διάστημα Πέμπτη - Παρασκευή όπου και θα λάβει χώρα σχηματισμός βαρομετρικού χαμηλού που θα δώσει γενικευμένη κακοκαιρία στη χώρα. Σε αυτή τη φάση τα χιόνια θα φτάσουν ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Το δεύτερο κύμα το περιμένουμε το διάστημα Σάββατο - Δευτέρα με σχηματισμό βαρομετρικού χαμηλού στα νότια τμήματα του Αιγαίου και τα χιόνια αυτή τη φορά να εστιάζονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής χώρας ή πιο γενικά σε περιοχές του ηπειρωτικού κορμού που βρέχονται από το Αιγαίο.

Σε αυτή τη φάση της κακοκαιρίας εκτιμούμε ότι θα ευνοηθεί η Αττική για να δει χιόνια σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και τα χιόνια να φτάνουν μέχρι και σε ορεινές - ημιορεινές περιοχές της Κρήτης. Αν εξελιχθεί αυτό το κύμα σύμφωνα με τα παραπάνω, θα πρέπει ο καιρός στα δυτικά και βόρεια να ανοίξει, που σημαίνει ότι τη νύχτα και το πρωί ο υδράργυρος θα πέφτει σε πολύ χαμηλές τιμές (ίσως και κάτω από -10 βαθμούς τοπικά) με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ισχυρός παγετός».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v