To Pornhub διαγράφει εκατομμύρια “ερασιτεχνικά” βίντεο

Σε κατάργηση εκατομμυρίων video προχώρησε το Pornhub μετά το σκάνδαλο και τις κατηγορίες για ανέβασμα υλικού σεξουαλικής κακοποίησης.
To Pornhub διαγράφει εκατομμύρια “ερασιτεχνικά” βίντεο

Σάλος έχει προκληθεί εδώ και μέρες με το Pornhub, ως αποτέλεσμα του άρθρου που δημοσιεύτηκε από τους New York Times κι έκανε λόγο για μια σειρά από βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και βιασμού, που είχαν ανέβει στη διάσημη πλατφόρμα ερωτικού περιεχομένου. Το θέμα όπως αναφέρει και το BBC πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με την Mastercard αλλά και τη Visa να προχωράνε σε άμεσο μπλοκάρισμα των καρτών των πελατών τους, που χρησιμοποιούσαν υπηρεσίες που προσέφερε το Pornhub.

Η παραπάνω κίνηση είχε ως αποτέλεσμα το Pornhub να διαγράψει εκατομμύρια βίντεο που προέρχονταν από μη επιβεβαιωμένους χρήστες, διατηρώντας πλέον αποκλειστικά υλικό στη σελίδα, μόνο από επαληθευμένους λογαριασμούς- το ίδιο που συμβαίνει σε πλατφόρμες όπως τα Facebook, YouTube, Instagram, TikTok.

Ωστόσο, ο Nicholas Kristof που έγραψε το άρθρο στους Νew York Times, τόνισε ότι οι αναζητήσεις στη μηχανή αναζήτησης του Pornhub για υλικό πορνογραφικού περιεχομένου με ανήλικες, επέστρεψε χιλιάδες αποτελέσματα, ενώ πάμπολλες υπήρξαν κι οι καταγγελίες από θύματα, που είδαν βίντεο βιασμού και κακοποίησής τους στην πλατφόρμα.

Ο Κριστόφ πέταξε το μπαλάκι μάλιστα στις τράπεζες και στις εταιρείες με τις κάρτες όπως η Mastercard που υποστηρίζουν τις συναλλαγές με το Pornhub, γεγονός που πυροδότησε την αντίδραση της Mastercard, βάζοντας έτσι σε μπελάδες το Pornhub.

Πηγή

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v