Εβραίος γιατρός φροντίζει ναζιστή ασθενή με κορωνοϊό

Εσύ τι θα έκανες αν έπρεπε να σώσεις τη ζωή κάποιου που ήθελε τον θάνατό σου; Μην βιαστείς να απαντήσεις, όμως.
Εβραίος γιατρός φροντίζει ναζιστή ασθενή με κορωνοϊό
«Μη με αφήσεις να πεθάνω, γιατρέ» ψιθυρίζει προσπαθώντας να αναπνεύσει ένας ασθενής στη ΜΕΘ. Και, καθώς μιλάει, η σβάστικα στο στήθος του ανεβοκατεβαίνει.

Από πάνω του στέκονται ένας Εβραίος γιατρός, μια μαύρη νοσοκόμα, και ένας ειδικός για αναπνευστικά προβλήματα, ασιατικής καταγωγής. Γιατί η ζωή καμιά φορά έχει χιούμορ.

«Όλοι μας ξέρουμε ακριβώς τι σκέφτεται για μας», γράφει στο Twitter ο εβραίος εντατικολόγος Τέιλορ Νίκολς, που εργάζεται στο νοσοκομείο Mercy San Juan του Σακραμέντο στην Καλιφόρνια. Όλο το σώμα του ασθενή του είναι καλυμμένο από ναζιστικά τατουάζ. Παρ’ όλα αυτά, του υπόσχεται πως θα κάνει ό,τι μπορεί.

Ο άνδρας είναι γεροδεμένος, τοξικομανής, σχεδόν χωρίς καθόλου δόντια, εξαιτίας της μεθαμφεταμίνης. Έχει τη σβάστικα στο στήθος και τα τατουάζ των SS στα μπράτσα του.

«Του είπα πως όλοι μας θα εργαστούμε σκληρά για να τον φροντίσουμε και να τον κρατήσουμε ζωντανό» δήλωσε ο Τέιλορ Νίκολς στη San Francisco Chronicle, προσθέτοντας βέβαια ότι δεν μπόρεσε να μην αναρωτηθεί τι θα συνέβαινε αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι.

«Είδα τα τατουάζ και αναρωτήθηκα τι θα σκεφτόταν για το ότι ένας Εβραίος γιατρός τον φροντίζει τώρα ή πόσο θα ενδιαφερόταν για τη δική μου ζωή αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι. Για πρώτη φορά αναγνώρισα ότι δίστασα, διχάστηκα», γράφει στο Twitter.

Δεν ήταν, βέβαια, η πρώτη φορά που του έτυχε τέτοιος ασθενής. «Κάθε φορά κλονίζομαι λίγο, αλλά διάλεξα αυτή τη δουλειά για να σώσω ζωές. Κάθε φορά λέω στον εαυτό μου "ήρθαν εδώ επειδή χρειάζονται έναν γιατρό, διάολε, Τέιλορ είσαι γιατρός"», ανέφερε. Η πανδημία, όμως, τον έχει εξαντλήσει. «Το mantra μου δεν έχει το ίδιο αντίκτυπο αυτή τη στιγμή. Και συνειδητοποιώ ότι μπορεί να μην είμαι καλά», καταλήγει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v