Λαϊκό προσκύνημα για τον Ντιέγκο

Στην έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής, Casa Rosada, αποχαιρετά σήμερα η χώρα τον ήρωά της. Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες.
Λαϊκό προσκύνημα για τον Ντιέγκο
Το τελευταίο αντίο στον θεό του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που έφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 60 χρονών, δίνει σήμερα η Αργεντινή.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να αποχαιρετήσουν τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο λαϊκό προσκύνημα, που ξεκίνησε από τις 11:00 το πρωί σήμερα Πέμπτη 26/11 στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής, και θα συνεχιστεί για τις επόμενες 48 ώρες. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, ειδικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.



Ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, εξήγησε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε την δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση, για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα.



«Σκέφτηκα ν' ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε.



Αρχικά θεωρήθηκε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει στο στάδιο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς, αλλά η σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, προτίμησε την Casa Rosada.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v