Το Δημόσιο καταργεί το ΦΑΞ!

Την κατάργηση του μαθουσάλα των μηχανημάτων που δέσποζε για δεκαετίες στις δημόσιες υπηρεσίες προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Το Δημόσιο καταργεί το ΦΑΞ!
Απίστευτο και όμως αληθινό. Το παλιακό και πλέον περιττό μηχάνημα με το όνομα ΦΑΞ, θα αποτελέσει παρελθόν για τη διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, από 1η Ιανουαρίου του 2021.

Την κατάργηση προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η μέθοδος που ταλαιπωρεί τις ζωές του κοσμάκη από το 1997, όταν και εγκαθιδρύθηκε στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας, είναι σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά «ένα κοστοβόρο μέσο, το οποίο δε δίνει την ποιότητα της εξυπηρέτησης που θέλουμε να έχει ο πολίτης. Επίσης, με τα e-mail η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη κι έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία».

No Shit Sherlock.



Σημειώνεται πως το Υπουργείο έστειλε εγκύκλιο στις υπηρεσίες του Δημοσίου για τις αλλαγές που προβλέπουν προμήθεια scanner για ψηφιοποίηση εγγράφων που έχουν οι δημόσιες υπηρεσίες στο αρχείο του, διάθεση υπηρεσιακού e-mail στα στελέχη των δημόσιων φορέων, διάθεση του e-mail σε εμφανές σημείο στην ιστοσελίδα του κάθε δημόσιου φορέα και κατάργηση διακίνησης εγγράφων μέσω fax και στην επικοινωνία μεταξύ δημοσίων υπαλλήλων.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v