Πώς να διαβάσεις τον καφέ

Θέλεις να δεις το μέλλον; Θέλεις να χαβαλεδιάσεις με την παρέα σου εν μέσω καραντίνας; Για ό,τι θες σχετικά με το διάβασμα του καφέ, αυτό το άρθρο είναι για εσένα.
Πώς να διαβάσεις τον καφέ
Μπήκαμε και επίσημα σε δεύτερο λοκντάουν και οι σκέψεις μας είναι σε δύο πράγματα: πώς θα περάσει η μέρα στο σπίτι και τι θα συμβεί στο μέλλον. Αν κάτι μπορεί να ικανοποιήσει και τους δύο αυτούς προβληματισμούς, είναι το διάβασμα του καφέ, ή του φλιτζανιού αν προτιμάς. 

Έτσι κι εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαβάσεις τον καφέ. 

Εν αρχή ειν’ το “τουμπάρισμα”

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι μόνο ο ελληνικός διαβάζεται· με εσπρέσο και φραπέδες δεν γίνεται δουλίτσα. Αυτός που λαμβάνει την καφεμαντεία, δεν πρέπει να πιει τον καφέ βιαστικά, αλλά να πάρει τον χρόνο του και να προσέχει κάθε φορά να πίνει από την ίδια πλευρά του φλιτζανιού. Στη συνέχεια, παίρνει το πιατάκι, καπακώνει το φλιτζάνι και το γυρνά ανάποδα. 

Έπειτα, πρέπει να το κινήσει κυκλικά σε οριζόντιους κύκλους, τρεις φορές δεξιόστροφα έτσι ώστε να μετακινηθεί το κατακάθι ομοιόμορφα.

Ύστερα, αφήνει το πιατάκι με το φλιτζάνι ανάποδα για να στεγνώσει το περιεχόμενο –περίπου για 10 με 15 λεπτά. Μέχρι να περάσει αυτός ο χρόνος, θα έχουν δημιουργηθεί διάφορα «σχέδια» στο κατακάθι.

Αφού περάσουν τα λεπτά, γυρνάτε ξανά ανάποδα (δηλαδή ίσια) το φλιτζάνι, βγάζετε το πιατάκι, φοράτε γυαλιά και ξεκινάτε τη μελέτη.

Τι θα κοιτάξετε

Τώρα θα πρέπει να χωρίσετε την κάτοψη του φλιτζανιού με δύο νοητές γραμμές – μια οριζόντια και μία κάθετη. Όποια γραμμή «χαράξετε» πρώτη, θα πρέπει να έχει ως αφετηρία το χερούλι του φλιτζανιού.

Τα δύο τεταρτημόρια δεξιά του κάθετου άξονα υποτίθεται ότι περιέχουν τις θετικές εξελίξεις που επιφυλάσσει το μέλλον, ενώ τα αριστερά όλες τις αρνητικές. Τα τεταρτημόρια πάνω από τον οριζόντιο άξονα αφορούν όσα πρόκειται να συμβούν στο βραχυπρόθεσμο μέλλον, ενώ τα τεταρτημόρια κάτω από τον οριζόντιο άξονα όσα θα συμβούν μακροπρόθεσμα.

Καλά όλα αυτά, εγώ τι ψάχνω στο κατακάθι;

Αν και η επιστημονική κοινότητα της καφεμαντείας συμφωνεί ως προς το τι συμβαίνει με ορισμένα σύμβολα, ο ορισμός που θα δοθεί σε κάποια άλλα εναπόκειται στην αντίληψη του καφεμάντη. Είναι αυτό που λέμε το «χάρισμα».

Παράλληλα, κοιτάς το χρώμα που επικρατεί. Αν το κυρίαρχο χρώμα είναι το καφέ, τότε ο λαμβάνων την μαντείας αντιμετωπίζει στεναχώριες. Αν είναι λευκό, τότε υπάρχει χαρά. Θα μας πεις «τι να το κάνω το παρόν, εγώ το μέλλον θέλω να δω» και θα σου πούμε ότι από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις. 

Τέλος, η ερμηνεία των συμβόλων, όπως και ο εντοπισμός τους, επαφίονται στο… χάρισμα του μάντη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινώς αποδεκτά σύμβολα για να πάρετε μια ιδέα. 

Αριθμοί: Κάθε αριθμός δείχνει σε πόσες μέρες ή εβδομάδες ή μήνες θα συμβεί κάτι.

Αρχικά γράμματα: Συνήθως είναι από ονόματα γνωστών. Αν είναι αγνώστων, ίσως δείτε σχηματισμένο κοντά ένα τρίγωνο.

Βιβλίο: Ανοιχτό δείχνει μελλοντική επιτυχία και απάντηση σε ένα ερώτημα. Κλειστό, καθυστερήσεις και προβλήματα με σπουδές ή ένα ερώτημα που πρέπει να ερευνηθεί. 

Δαχτυλίδι: Ολοκλήρωση. Αν είναι κοντά στο χείλος του φλιτζανιού, γάμος. Κοντά στο μέσον του, πρόταση γάμου. Κοντά στον πάτο του, μακροχρόνια σχέση χωρίς γάμο. 

Κουκουβάγια: Κουτσομπολιό, σκάνδαλο, αποτυχία. Σοφία, μάθηση και γνώση. Προβλήματα υγείας. Ειδήσεις για κάποιο θάνατο –θυμίσου ότι η αρνητική ερμηνεία βρίσκεται αριστερά και η θετική δεξιά. Στον πάτο του φλιτζανιού, δείχνει επαγγελματική αποτυχία. Κοντά στο χερούλι, δυσκολία στα οικογενειακά.

Κρεβάτι: Αδράνεια. Ξανασκέψου το πριν δεσμευτείς σε μια ερωτική σχέση ή συνεργασία.

Κύκλος: Επιτυχία. Γάμος. Αν συνοδεύεται από κουκίδες, μωρό. Αν υπάρχουν μικρές γραμμούλες εκεί κοντά, εμπόδια στις προσπάθειές σου. Ολόκληρος σημαίνει ολοκλήρωση. Αν του λείπει κομμάτι, δείχνει μια προσφορά που δεν θα είναι αξιόπιστη. Αν έχει μια τελεία στη μέση, θα εκπληρωθεί η επιθυμία σου για παιδιά.

Λουλούδι: Μια ευχή πραγματοποιείται. Θα ακούσεις παινέματα και φιλοφρονήσεις.

Μάτι: Προστασία. Ενορατική ματιά σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα. Ξεπέρασμα δυσκολιών. Δείξε όμως προσοχή, γιατί υπάρχει ζήλια και φθόνος. Κάποιο κακόβουλο άτομο έχει τα μάτια του πάνω σου.

Ορθογώνιο: Θα αντιμετωπίσεις μια πρόκληση ή δυσκολία. Ψάξε τα κοντινά σύμβολα για περισσότερες διευκρινήσεις.

Πρόσωπο: Κοίτα αν υπάρχουν κοντά τίποτα αρχικά για να βρεις την ταυτότητά του. Αν είναι κοντά στο χείλος ή στο χερούλι του φλιτζανιού, δείχνει τη διάθεσή σου για εντατική ενδοσκόπηση. Αν είναι ένα, έρχεται μια αλλαγή ή ανατροπή. Πολλά πρόσωπα, σημαίνουν ένα πάρτι.

Σκύλος: Καλοί φίλοι. Αν τρέχει, καλά νέα, ευχάριστες συναντήσεις. Αν είναι κοντά στον πάτο του φλιτζανιού, κάποιος φίλος θα έχει πρόβλημα. Αν γαυγίζει, σημαίνει ότι έχεις φίλο ανάξιο εμπιστοσύνης. Αν είναι άγριος, κάποιος θα σε στεναχωρήσει με τη στάση του.

Χέρι: Φιλία, επωφελής συνεργασία, θα δώσεις ή θα έχεις ένα χέρι βοήθειας. Αν δείχνει προς τα πάνω, σημαίνει νέες κατευθύνσεις. Προς τα κάτω, σημαίνει να κινητοποιήσεις τον εαυτό σου. Οριζόντιο, σημαίνει πως πρέπει να βοηθήσεις άλλους ή να δεχτείς τη βοήθειά τους. Αν είναι ανοιχτό, σημαίνει το κάρμα ή τη μοίρα. Κλειστό, δείχνει καβγά


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v