Στα 115 της πέθανε η γηραιότερη Ελληνίδα

Η Κατερίνα Καρνάρου, η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα έφυγε πλήρης ημερών χθες, σε ηλικία 115 ετών.
Στα 115 της πέθανε η γηραιότερη Ελληνίδα
Υπήρξε ο πέμπτος επιβεβαιωμένα γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο, η γηραιότερη Ελληνίδα όλων των εποχών, ενώ το 2019 ψήφισε στις βουλευτικές εκλογές και έγινε παγκοσμίως ο γηραιότερος ψηφοφόρος.

Η Κατερίνα Καρνάρου, η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι χθες, 29 Οκτωβρίου, αφήνοντας πίσω 7 εγγόνια, 8 δισέγγονα και 2 τρισέγγονα.

Γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1905 στο Γρύλλο Κρεστένων και ήταν 5 χρονών όταν ήρθε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Ελλάδα, 8 χρόνων όταν έληξαν οι Βαλκανικοί πόλεμοι, 13 όταν έληξε ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, 17 ετών στην Μικρασιατική Καταστροφή, 39 όταν έφυγαν οι Γερμανοί και 62 όταν έγινε η Χούντα των Συνταγματαρχών.

Όπως αναφέρει το Patrisnews, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κρεστένων, πρόεδρος του νομικού προσώπου πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και συγγενής της Τάσος Καρνάρος έγραψε στην προφίλ του στο Facebook:

«Η “θεία Κατίνα” είχε παντρευτεί τον αδελφό του παππού μου του Τάση του φούρναρη, τον Σοφοκλή. Ο Σοφοκλής την άφησε χήρα από ασθένεια με το τέταρτο παιδί στην κοιλιά, τη Σοφούλα που της έδωσαν το όνομα του. Η γιαγιά Κατίνα έφυγε πλήρης ημερών με πολλές πίκρες και στεναχώριες, έχασε άντρα, παιδιά (Λεωνίδα και Λαμπία) και εγγονό (τον Κωστάκη, 16 χρονών παλικαράκι), μια ζωή σαν αρχαία τραγωδία. Όμως είχε δυο παιδιά ακόμη (Θεοδώρα και Σοφούλα) και ευτύχησε να δει πολλά εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα ακόμη! Η ζωή δίνει και παίρνει… Τους τελευταίους μήνες, από τον Ιούλη και μετά, ζούσε το τελευταίο της μαρτύριο, δεν έτρωγε και ήταν σε κακή κατάσταση, οπότε ο θάνατός της ως λύτρωση μου ακούστηκε σήμερα που έφυγε, στα 115 της χρόνια. Ας αναπαυτεί η ψυχούλα της γιατί σε τέτοιους ανθρώπους ο παράδεισος είναι εξασφαλισμένος…».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v