Τρομακτικά facts ικανά να σου φέρουν αϋπνίες

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί «δεν χρειαζόμουν αυτήν την πληροφορία»; Σε αυτό το άρθρο θα το σκεφτείς αρκετές φορές.
Τρομακτικά facts ικανά να σου φέρουν αϋπνίες
Ορισμένες πληροφορίες δε θα θέλαμε να τις γνωρίζουμε. Όπως ότι οι κατσαρίδες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μπουν από το αυτί σου και να καταλήξουν στον εγκέφαλό σου (τώρα είναι καλές οι ωτοασπίδες;). Δεν την ήθελες αυτήν την πληροφορία, αλλά εδώ δεν ήρθες για να δεις κωμωδία.

Ιδού 16 facts που ίσως και να μην ήθελες να ξέρεις.

Τα αλυσοπρίονα εφευρέθηκαν για πιο «ομαλή» εξέλιξη του τοκετού. Πριν τη καισαρική τομή το μωρό έπρεπε να περάσει από τον κόλπο· σε περίπτωση που το βρέφος ήταν μεγάλο σε μέγεθος κάπως έπρεπε να βγει. Στην αρχή για να κάνουν χώρο στο μωρό να βγει έκοβαν κομμάτι από το πυελικό οστό με μαχαίρι και μετέπειτα, δύο γιατροί το 1780 για να επιταχύνουν τη διαδικασία εφηύραν κάτι σαν αλυσοπρίονο.

Το Isla de las Muñecas, Νησί των κούκλων, στο Μεξικό τιμά τη μνήμη ενός κοριτσιού, που πνίγηκε τη δεκαετία του ‘50 στο νησί, με χιλιάδες κούκλες κρεμασμένες στα δέντρα.

Ήξερες ότι έχεις στις βλεφαρίδες σου και στο δέρμα του πρόσωπού σου κάτι μικροσκοπικά παράσιτα που ονομάζονται Demodex και κάθε βράδυ «ξυπνάνε» για να γεννήσουν αυγά και να φάνε τα έλαια του προσώπου σου;

Η ψευδαίσθηση, ή αν προτιμάς σύνδρομο, Cotard είναι μια σπάνια ψυχική νόσος η οποία κάνει τον πάσχοντα να πιστεύει ακράδαντα ότι είναι νεκρός, αποσυντεθειμένος ή ότι απλώς δεν υπάρχει. Κάποιοι ασθενείς αρνούνται να φάνε γιατί πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται, αφού είναι πεθαμένοι.

Υπάρχει ένα φαινόμενο που λέγεται Rat King κατά το οποίο δεκάδες αρουραίοι κολλάνε μεταξύ τους με αίμα, βρωμιά, πάγο, περιττώματα κτλ. 

Έχεις δει το The Machinist με τον Christian Bale που έχει ρέψει επειδή έχει ένα χρόνο να κοιμηθεί; Η νόσος αυτή υπάρχει, λέγεται θανατηφόρα αϋπνία και είναι γενετική.

Αν έχεις σκυλί να ξέρεις ότι του αρέσουν τα παιχνίδια που «σκούζουν» επειδή ακούγονται σαν μικρά ζωάκια την ώρα που τα πνίγουν. 

Οι πιστοί του Ζωροαστρισμού δεν θάβουν, ούτε καίνε τους νεκρούς τους. Τους αφήνουν σε πύργους να τους φάνε τα κοράκια. 

Το «πατσουλί» το λέμε για τις βαριές κολόνιες υποτιμητικά. Ωστόσο, το γνήσιο πατσουλί έχει βαριά μυρωδιά για συγκεκριμένο λόγο: κάλυπτε τη μυρωδιά της σαπισμένης σάρκας κατά τη Μαύρη Πανώλη.

Θα ξέρεις ότι έχουμε χαρτογραφήσει μόνο το 5% του ωκεανού και ότι τα περισσότερα πλάσματα που ζουν πολύ βαθιά, πιθανότατα μοιάζουν με εξωγήινους. Πάρε μία ιδέα από αυτά που έχει φωτογραφίσει ο NOAA (Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών Και Ατμόσφαιρας Αμερικής) . 

Οι ταραντούλες κολυμπούν.

Υπάρχει ένα είδος όγκου που μπορεί να βγάλει δόντια, δέρμα και τρίχες. 

Για να μείνουν τα μάτια των νεκρών κλειστά, οι νεκροθάφτες τους βάζουν κάτι ειδικούς φακούς που μοιάζουν κάπως έτσι.

Σε ένα ερωτηματολόγιο που δόθηκε σε πιλότους, το 56% αυτών απάντησε ότι τους έχει πάρει ο ύπνος κατά τη διάρκεια πτήσης

Το 2014, κατά την αποκατάσταση ενός αγάλματος του Χριστού στο Μεξικό (300 ετών), βρέθηκαν δόντια στο στόμα του.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v