Οι πιο τρομακτικές ταινίες χωρίς στάλα αίμα

Επτά ταινίες που μας έκαναν να πιάσουμε το χέρι του διπλανού μας, σκορπώντας τρόμο χωρίς να χρησιμοποιήσουν ούτε σταγόνα αίμα.
Οι πιο τρομακτικές ταινίες χωρίς στάλα αίμα
Όταν γίνονται σωστά, τα ψυχολογικά θρίλερ μπορεί να είναι απείρως πιο τρομακτικά από εκείνα με τα λουτρά αίματος, τα κεφάλια που κόβονται και τα βαμπίρ που ξεδιψούν κάθε λίγο και λιγάκι. Και οι επτά ταινίες (ψυχολογικού) τρόμου που ακολουθούν το αποδεικνύουν περίτρανα.

Άσε το κακό να μπει (2008)

Ένα αγοράκι, ο μοναχικός Όσκαρ, βρίσκει την αγάπη αλλά και την αφορμή για εκδίκηση μέσα από ένα παράξενο κορίτσι, σε ένα τρομακτικό θρίλερ με παιδιά… για μεγάλους από τον Τόμας Άλφρεντσον.

Το μωρό της Ρόζμαρι (1968)

Μια γυναίκα υποψιάζεται ότι ο σύζυγός της και οι γείτονές τους έχουν μυηθεί στον σατανισμό και ο Ρομάν Πολάνσκι βρίσκει την ευκαιρία να σκηνοθετήσει ένα υποβλητικό θρίλερ για γερά νεύρα, που… μπορεί να ταρακουνήσει ακόμα και το πιο δυνατό μητρικό ένστικτο.

Αυτόπτης Μάρτυρας (1954)

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ γνώριζε πολύ καλά πώς να δημιουργεί σασπένς χωρίς να καταφεύγει σε αιματηρές σκηνές και υπερβολές. Αρκεί η υποψία φόνου που βάζει τους ήρωες του «Αυτόπτη Μάρτυρα» να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα και ένα ζευγάρι κιάλια υπό μάλης τα σκοτεινά μυστικά του απέναντι σπιτιού. Με τους Τζέιμς Στιούαρτ και Γκρέις Κέλι.

The Blair Witch Project (1999)

Υπόδειγμα low budget παραγωγής, αυτή η ταινία τρόμου παρακολουθεί με την κάμερα στον ώμο τρεις φοιτητές κινηματογράφου να περιπλανιούνται σε ένα δάσος για να γυρίσουν ντοκιμαντέρ για έναν τοπικό θρύλο. Το μόνο που μένει είναι το υλικό στην κάμερά τους…

Ο Μαύρος Κύκνος (2010)

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι σκηνοθετεί ίσως το πιο δυνατό του ψυχολογικό θρίλερ, ακολουθώντας την πορεία μιας μπαλαρίνας προς την κορυφή – ή την καταστροφή, μέσα από ένα παιχνίδι ονείρου (ή εφιάλτη) και πραγματικότητας που χάρισε άξια το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Νάταλι Πόρτμαν.

Οι Άλλοι (2001)

Ο Αλεχάντρο Αμενάμπαρ σκηνοθετεί το σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί την ζωή μιας γυναίκας η οποία ζει με τα δύο φωτοευαίσθητα παιδιά της σε ένα ανήλιαγο σπίτι. Η καθημερινότητά τους ταράζεται από την έλευση αυτών που οι ίδιοι θεωρούν φαντάσματα, όμως τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται – και ο τρόμος ξεκινά.

Η Γυναίκα με τα Μαύρα (2012)

Περίεργες φάτσες σε παράθυρα, φρικιαστικά παιδάκια που ξεφυτρώνουν από το πουθενά, κούνιες που τρίζουν και πάνε πέρα δώθε μόνες τους και ένα σκοτεινό εξοχικό σπίτι, ιδανική αφορμή για ηχητικά εφέ που μπορούν να σε κάνουν να τιναχτείς όρθιος. Πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά θρίλερ της τελευταίας δεκαετίας με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v