Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από όλον τον κόσμο

Δείτε ποιες φωτογραφίες ξεχώρισε η επιτροπή των πρώτων Aerial Photography Awards - ανάμεσά τους και δύο από τη Σαντορίνη.
Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από όλον τον κόσμο

Κάτι περίεργο συμβαίνει και όταν βλέπεις τον πλανήτη από ψηλά: σου κόβεται η ανάσα. Οι νικητές των πρώτων Βραβείων Αεροφωτογραφίας το αποδεικνύουν εμπράκτως.

Για το διαγωνισμό, ζητήθηκε από τους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο να υποβάλουν τις καλύτερες φωτογραφίες τους χρησιμοποιώντας drone, ελικόπτερα, χαρταετούς, μπαλόνια ή αεροπλάνα. Οι νικητήριες φωτογραφίες επιλέχθηκαν μέσω ψηφοφορίας από τα μέλη της επιτροπής, με τον νικητή να λαμβάνει 10.000 δολάρια.

«Η ποιότητα και η ποικιλία των βραβευμένων φωτογραφιών δείχνει την εξέλιξη της αεροφωτογραφίας και τα υψηλά στάνταρ που έχει φτάσει σήμερα», λέει o Christophe Martin, εμπνευστής των βραβείων. «Οι αεροφωτογράφοι αποδεικνύουν την ικανότητά τους να μας εκπλήσσουν. Δημιουργούνται νέα οπτικά κείμενα», συμπληρώνει.

Ο τίτλος «Aerial Photographer of the Year 2020» απονεμήθηκε στον φωτογράφο Sebastien Nagy, με πολλές βραβευμένες φωτογραφίες σε διαφορετικές κατηγορίες και υψηλό μέσο όρο βαθμολογίας. Μένοντας στις Βρυξέλλες, ο φωτογράφος ξεκίνησε αεροφωτογράφηση στις στέγες της πόλης του.

Άλλες φωτογραφίες βραβεύτηκαν σε διαφορετικές κατηγορίες, όπως ταξίδια, αρχιτεκτονική και συγκοινωνίες. Ένα κτίριο που βγαίνει από μια θάλασσα ομίχλης, μια ομάδα φλαμίνγκο που πετά πάνω από την Κένυα και ένα αλιευτικό σκάφος που κάνει ένα τυχαίο πορτρέτο με το δίχτυ του είναι μερικές από τις εκπληκτικές λήψεις.

Δείτε τις παρακάτω.



Πηγή: AerialPhotoAwards.com - Forbes.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v