Κομμωτής-αφανής ήρωας βγαίνει στους δρόμους και κουρεύει αστέγους

Ο Παναγιώτης Καραπιπέρης, μέλος της ομάδας «Καθ’ οδόν» βγαίνει στους δρόμους και κουρεύει αστέγους.
Κομμωτής-αφανής ήρωας βγαίνει στους δρόμους και κουρεύει αστέγους
Ένα ψαλίδι, μία μηχανή, μία πετσέτα και μία καρέκλα είναι υπεραρκετά για τον Παναγιώτη Καραπιπέρη, κουρέα στο Joy’s Birth The Barbershop ώστε να βγει στους δρόμους, να περιποιηθεί αστέγους αλλά και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να περιποιηθούν τον εαυτό τους.

Ο επίδοξος κουρέας είναι μέλος της ομάδας «Καθ’ οδόν», συλλογικότητα η οποία έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει έναν πυρήνα προσφοράς προς τους αστέγους της Αθήνας, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκεύματος και εθνικότητας.

Όπως αναφέρει στο δημόσιο γκρουπ της στο Facebook  “Καθώς περπατάς στην καρδιά της Αθήνας, δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από τους ανθρώπους που ικετεύουν για βοήθεια. Άλλοι με βρόμικά ρούχα, άλλοι με παιδιά, άλλοι με θέματα υγείας, ικετεύουν για μια ματιά, για ένα περίσσευμα καλοσύνης, που όλο στερεύει γι’ αυτούς τους ανθρώπους στις μέρες μας”.

Το εγχείρημα με τα κουρέματα έγινε γνωστό από τη σελίδα Φιλότιμο https://www.facebook.com/philotimon/ ωστόσο είναι κάτι που συμβαίνει διακριτικά εδώ και δύο χρόνια. Μαζί με τον Παναγιώτη Καραπιπέρη, στους δρόμους βγαίνει και η Ιωάννα Βασδέκη, εθελόντρια ψυχολόγος που με υπομονή και πάθος ακούει κάθε άνθρωπο που κουρεύεται και αρχειοθετεί τους φακέλους για τους ανθρώπους που η συλλογικότητα βοηθάει. Τέλος, ο Μάνκα Παναγιώτης αρωγός της προσπάθειας, τρέχει το Πακέτο Φροντίδας και το Κοινωνικό Πρωινό, είναι πάντα παρών σε κάθε προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων σε αστεγία.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας Καθ’ οδόν, μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSektoF1VNZzeARjSlChkLXdUMIVMvCmJ9mx0mPgFwkcZG5Gxw/viewform?fbclid=IwAR1ebjLWuLg005G1A-fpIhzoJ0dybaVHkkxokwVpuRSrseT4KjnvGrkyA7w

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v