Αυτά είναι οι (πολύ) καλές ειδήσεις του 2020

Καθώς οδεύουμε προς το τέλος του 2020, ανατρέχουμε στις πιο αισιόδοξες ειδήσεις μιας κατηφούς χρονιάς.
Αυτά είναι οι (πολύ) καλές ειδήσεις του 2020
Τι χαρακτηρίζει μέχρι στιγμής το 2020; Μια απόλυτη μιζέρια σε κάθε τομέα. Σαν τίποτα να μην πηγαίνει καλά. Κι όμως, λαμπρές εξαιρέσεις μας δίνουν λίγες στάλες ελπίδας σε μια γεμάτη απαισιοδοξία και κατήφεια χρονιά.

Δείτε μερικές πολύ καλές ειδήσεις από όλη τη χρονιά, όπως τις συγκέντρωσε το Bored Banda.

Η ηρωίδα νοσοκόμα

Μετά τη σοκαριστική έκρηξη στη Βυρηττό, μια νοσοκόμα κατάφερε να σώσει τρία νεογέννητα μωρά. Ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη στιγμή την χαρακτήρισε «ηρωίδα» και έκτοτε, η φωτογραφία της έμεινε στην αιωνιότητα.



Δωρεάν ταμπόν και σερβιέτες για όλες τις γυναίκες

Το Κοινοβούλιο της Σκωτίας θεσμοθέτησε τη δωρεάν διάθεση ειδών προσωπικής υγιεινής για όλες τις γυναίκες. Πρόκειται για μια τεράστια νίκη για τις πολιτικές ομάδες που υποστήριξαν το νομοσχέδιο, δεδομένου ότι σχεδόν το 10% των κοριτσιών της Βρετανίας δεν έχουν την οικονομική άνεση να τα αγοράσουν και το 19% καταφεύγει στη χρήση υποκατάστατων. Πρόκειται για την πρώτη χώρα που παίρνει μία τέτοια απόφαση.

Ένας φορτιστής για όλους

Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ένα ψήφισμα που θα αναγκάσει τις εταιρείες τεχνολογίας να χρησιμοποιούν μόνο έναν τύπο φορτιστή για μια σειρά συσκευών, συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων, tablet και αναγνωστών e-book.

Ισότητα στους μισθούς ανδρών και γυναικών στο ποδόσφαιρο

Οι γυναίκες της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας κατάφεραν τον Σεπτέμβριο να πείσουν τις ποδοσφαιρικές Αρχές της χώρας για την ίση αντιμετώπιση σε επίπεδο μισθών με τους άνδρες.

Μείωση στη λαθροθηρία ρινόκερων

Η λαθροθηρία ρινόκερων στη Νότια Αφρική μειώθηκε κατά σχεδόν 53% τους πρώτους έξι μήνες του 2020, συνεχίζοντας την πτωτική της τάση τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτό αποδίδεται στις συνδυασμένες προσπάθειες του Υπουργείου Περιβαλλοντικών Υποθέσεων, των Τμημάτων Δικαιοσύνης, Πρόληψης Εγκλήματος και Ασφάλειας, και των συνδεδεμένων οργανισμών και υπηρεσιών.

Ίσα δικαιώματα για γυναίκες αξιωματούχους στην Ινδία

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τον Φεβρουάριο υπέρ των ίσων δικαιωμάτων για τις γυναίκες στον Ινδικό Στρατό, διατάζοντας την κυβέρνηση να παραδώσει μόνιμες θέσεις διοίκησης σε γυναίκες αξιωματούχους ισοδύναμες με τους άνδρες. Η απόφαση σημαίνει ότι όλες οι γυναίκες θα συμμετέχουν στις ίδιες προαγωγές, παροχές και συντάξεις με τους άντρες ομολόγους τους, ανεξάρτητα από τα έτη υπηρεσίας τους.

Προστασία για τους παγκολίνους

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι παγκολίνοι - το πιο απειλούμενο με εξαφάνιση είδος στον κόσμο – μπορούν τώρα να ησυχάσουν, καθώς δεν θα περιλαμβάνονται πλέον στην κινεζική φαρμακοποιία, την επίσημη συλλογή παραδοσιακών ιατρικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κίνα. Η απόφαση λήφθηκε αφού το μικρό θηλαστικό αναγνωρίστηκε ως πιθανός φορέας του ιού μεταξύ νυχτερίδων και ανθρώπων. Στην Ασία καταναλώνονται ετησίως 200.000 παγκολίνοι.

Μοναχικά πάντα ζευγάρωσαν εν μέσω πανδημίας

Δύο γιγάντια πάντα σε ζωολογικό κήπο του Χονγκ Κονγκ ζευγάρωσαν επιτυχώς τον περασμένο Απρίλιο για πρώτη φορά μετά από 10 περίπου χρόνια που βρίσκονταν μαζί στο πάρκο.

Καλά νέα για τα ζώα της Αυστραλίας

Ένα από τα λίγα καλά νέα από την Αυστραλία προέρχεται από την Bindi Irwin - την κόρη του αυστραλού φυσιοδίφη Steve Irwin – η  οποία, μαζί με την οικογένειά της, διέσωσε τεράστιο αριθμό ζώων στο νοσοκομείο Wildlife Australia. Αν θέλετε να βοηθήσετε το έργο της οργάνωσης Wildlife Warriors, μπορείτε να μπείτε στο wildlifewarriors.org.au για να κάνετε μια δωρεά. 

Δωρεάν μετακίνηση για κακοποιημένες γυναίκες

Σε μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία, τα βρετανικά σιδηροδρομικά δίκτυα προσφέρουν από τον Μάρτιο δωρεάν μετακινήσεις στις κακοποιημένες γυναίκες ώστε να βρεθούν μακριά από το περιβάλλον ενδοοικογενειακής βίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v