Ήξερες ότι τα σεμινάρια γίνονται κι ονλάιν;

Η πανδημία έχει περιορίσει πολλές δια ζώσης υπηρεσίες, μεταξύ αυτόν και την εκπαίδευση. Εδώ θα βρεις τέσσερα σεμινάρια που μπορείς να ξεκινήσεις τώρα ονλάιν.
Ήξερες ότι τα σεμινάρια γίνονται κι ονλάιν;

Καιρό πριν την πανδημία πολλά σεμινάρια, ιδίως οργανωμένα από πανεπιστήμια, είχαν αρχίσει να πραγματοποιούνται ονλάιν. Τα ονλάιν μαθήματα βολεύουν. Βολεύουν όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο, όσους δεν μπορούν λόγω προβλημάτων υγείας να βγουν από το σπίτι τους ή όσους μετράνε τον ελεύθερο τους χρόνο με το σταγονόμετρο.

Νιώθεις πιο ολοκληρωμένος άνθρωπος όταν καθημερινά μαθαίνεις κάτι καινούριο. Το λέει και η νοοτροπία «δια βίου μάθησης»∙ μαθαίνουμε από την πρώτη στιγμή που αντικρύζουμε τον κόσμο, μέχρι να μην το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας.

Τα ιντερνετικά εκπαιδευτήρια έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως γι’ αυτήν τη χρονιά και παρέχουν live σεμινάρια με ποικίλες θεματικές.


Η φωτογραφία ποτέ δεν πεθαίνει

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου ξεκινά το Σεμινάριο Φωτογραφίας «Εισαγωγή στην Ψηφιακή Φωτογραφίας» και απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν τα βασικά της φωτογραφίας. Αυτά που θα αποκομίσετε από τις παραδόσεις είναι αρχικά κάποιες γενικές γνώσεις για την ιστορία της φωτογραφίας, είδη φωτογραφικών και εξοπλισμού, βασικές έννοιες (κλείστρο, διάφραγμα κτλ), ο έλεγχος στην καταγραφή της κίνησης και το πώς  λειτουργεί εν γένει μία φωτογραφική μηχανή. Έπειτα θα μάθετε κάποιες βασικές αρχές του Photoshop με σκοπό την επεξεργασία των δικών σας φωτογραφιών. Τέλος για όποιους έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα δια ζώσης τμήμα, θα προγραμματιστεί ένα τρίωρο μάθημα για φωτογράφιση με στουντιακό εξοπλισμό. Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 180 ευρώ για 9 μαθήματα. 

Η δημιουργική γραφή

Υπάρχει τίποτα πιο λυτρωτικό από το να εκφράζεσαι σε ένα χαρτί; Τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής μπορούν να κατευθύνουν την προσωπική σου διαδρομή στον γραπτό λόγο σεβόμενα πάντα το προσωπικό σου ύφος. Στην Α’ περίοδο που ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου τα σεμινάρια θα κάνουν ένα πέρασμα από διάφορα είδη γραπτού λόγου όπως η ποίηση, η πεζογραφία, το δοκίμιο ή ο θεατρικός λόγος ώστε ο γράφων να εντοπίσει την κλίση του. Όποιος δε χορτάσει τα σεμινάρια Δημιουργικής γραφής της Α’ περιόδου μπορεί να συνεχίσει στον Β’ κύκλο, ο οποίος αποτελεί συνέχεια του πρώτου. Στον δεύτερο κύκλο ως συμμετέχων θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις τις τεχνικές με τις οποίες χτίζουμε έναν χαρακτήρα και τα στοιχεία που θα καθορίσουν τη θέση του στην αφήγηση (α’ ρόλος, β’ ρόλος), αλλά και πώς μπορείς να αναπτύξεις την οπτική γωνία του αφηγητή. Αν αποφασίσεις να συνεχίσεις στην Γ’ Περίοδο, τότε έχεις να μάθεις πολλά και για τη μυθοπλασία. Η τιμή του σεμιναρίου κυμαίνεται στα 160 ευρώ για 16 ώρες. Περισσότερα εδώ.

Από διακόσμηση πώς πάμε;

Είσαι από εκείνους που νομίζουν ότι η τάση στη διακόσμηση είναι το διαφορετικό χρώμα στις κολώνες και στο τζάκι; Μην κωλώνεις να ξεκινήσεις ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο εσωτερικής διακόσμησης. Η Σοφία Μουχτούρη θα σε ξεναγήσει στον μαγικό κόσμο της διακόσμησης και μαζί θα περιηγηθείτε στον κόσμο των υλικών, των χρωμάτων, των σχημάτων και των υφών και θα μάθεις πώς αυτά θα τα συνδυάσεις ώστε να πετύχεις την αρμονία στο χώρο. Δίνεται έμφαση στην αισθητική του κάθε ατόμου και ως συμμετέχων θα έχεις τη δυνατότητα, μέσα από στοχευμένες ασκήσεις να συνειδητοποιήσεις πράγματα για τον εαυτό του και να δεις μέσα από το σεμινάρια πώς αυτά μπορούν να εκφραστούν μέσα από τη διακόσμηση και να πάρουν μορφή. Το κόστος ανά ενότητα είναι160 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 


Βάφ’ το μόνος σου

Είτε θέλεις να δουλέψεις ως make up artist, είτε θέλει να αποκτήσεις τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να κάνεις το καλύτερο contouring, το σεμινάριο CMA (Certified Makeup Artist) έχει προσαρμοστεί με τέτοιον τρόπο ώστε ο υποψήφιος να έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ανελιχθεί στον κόσμο του makeup από το μηδέν. Θα έχεις την ευκαιρία να μάθεις περί χρωματολογίας, για τους τύπους δερμάτων, τη σωστή προετοιμασία το προσώπου πριν το μακιγιάζ, όποια λέξη έβλεπες σε καταστήματα με είδη ψιμυθιολογίας και δεν καταλάβαινες γρι, αλλά και ό,τι αφορά το αισθητικό μακιγιάζ. Το σεμινάριο διαρκεί 15 ώρες και εκτός της πιστοποίησης από το Τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (μετά από εξετάσεις) θα λάβεις και ένα δωρεάν βιβλίο σπουδαστή. Περισσότερα εδώ. Σημειώστε ότι για το κόστος συμμετοχής θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο φορέα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v