Απίστευτες φωτογραφίες από τον διαγωνισμό Athens Photo World

Η πανδημία στην Ιταλία και η καραντίνα στην Ελλάδα είναι τα θέματα των δύο φωτογράφων που βραβεύτηκαν φέτος στο Athens Photo World.
Απίστευτες φωτογραφίες από τον διαγωνισμό Athens Photo World
Τα βραβεία Athens Photo World 2020 και Yiannis Behrakis απονεμήθηκαν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, με μεγάλους νικητές τον Ιταλό φωτογράφο Φάμπιο Μπουτσιαρέλι για τη δουλειά του «Μαζεύουμε τους νεκρούς από το πρωί μέχρι το βράδυ» και τον Δημήτρη Μιχαλάκη για τις «42 ημέρες» του.

Ο Φάμπιο Μπουτσιαρέλι κάλυψε την επιδημία του COVID-19 στο επίκεντρό της, στην Ιταλία, για τους «New York Times», ενώ ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Μιχαλάκης αποτύπωσε την άδεια Αθήνα τις μέρες της καραντίνας, υπό τον τίτλο «42 ημέρες».


©Δημήτρης Μιχαλάκης

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και οι δύο νικητές μίλησαν για τη σημασία της βράβευσής τους τόσο τιμώντας τη μνήμη του Γιάννη Μπεχράκη και τη σπουδαία κληρονομιά που άφησε στο διεθνές και ελληνικό φωτορεπορτάζ όσο και αναφερόμενοι στις αναπάντεχες συνθήκες κάτω από τις οποίες χρειάστηκε να εργαστούν μέσα στη φετινή χρονιά.


©Δημήτρης Μιχαλάκης

Εκτός από τους δύο μεγάλους νικητές, φιναλίστ του βραβείου «Yannis Behrakis» ήταν οι Τσέρι Ντιέ Νάλιο με τη δουλειά του «Αϊτή, ένα έθνος στα όρια» και η Νάριμαν Ελ Μόφτι με τη δουλειά της «Αποβιβαζόμενοι στην Κόλαση». Φιναλίστ του βραβείου Athens Photo World ήταν οι Αντώνης Πασβάντης με τη δουλειά του «Sombre Caste» και ο Μπάιρον Σμιθ, Aμερικανός φωτογράφος που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα με τη δουλειά του «The Backstop».


©Fabio Bucciarelli

Το επόμενο Athens Photo World θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 30 Μαΐου 2021 και οι συμμετοχές στους δύο διαγωνισμούς θα ανοίξουν στις 31 Δεκεμβρίου 2020.


©Δημήτρης Μιχαλάκης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v