SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το Γηροκομείο Αθηνών παίρνει χρώμα

Ο Όμιλος ΟΤΕ ενώνει τις δυνάμεις του με την Flower Power, για να πλημμυρίσει χρώματα και ευωδιές το Γηροκομείο Αθηνών.

Το Γηροκομείο Αθηνών παίρνει χρώμα

Μια υπέροχη πρωτοβουλία έρχεται να χρωματίσει την καθημερινότητα των ενοίκων του Γηροκομείου Αθηνών, αποδεικνύοντας πως πάντοτε οι μικρές κινήσεις είναι που κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Πολλώ δε μάλλον, στην ιδιαίτερη, όσο και δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Κάνοντας πράξη το όραμα για μια συμπεριληπτική κοινωνία, όπου όλοι θα αισθάνονται αποδεκτοί και χρήσιμοι, ο Όμιλος ΟΤΕ επέλεξε να στηρίξει το έργο της Flower Power, χαρίζοντας χαρά στους τρόφιμους του Γηροκομείου Αθηνών.

Η Flower Power είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που διαθέτει ένα μικρό κτήμα στην περιοχή του Μαραθώνα και έχει ως αντικείμενο την καλλιέργεια φυτών και λουλουδιών. Στόχος της είναι να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης και απόκτησης δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρίες, αλλά και να υποστηρίζει ενεργά την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Για να το πετύχει αυτό, η Flower Power εφαρμόζει την Υποστηριζόμενη Εργασία, μια νέα μέθοδο που διευκολύνει την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο εργασιακό περιβάλλον και τους επιτρέπει να ζουν καλύτερα και πιο αυτόνομα. Χρησιμοποιεί μόνο οργανικές μεθόδους καλλιέργειας. Η δραστηριότητά της είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η ενσωμάτωση έχει αποτέλεσμα. Γιατί όταν τα άτομα με αναπηρία εντάσσονται σε παραγωγικές δραστηριότητες, τότε δημιουργούν αξία, αποκτούν δεξιότητες και έχουν καλύτερη υγεία, ψυχική και σωματική.Μπουκέτα από φρέσκα, όμορφα, οργανικά καλλιεργημένα λουλούδια φτάνουν κάθε εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου Αθηνών για να στολίσουν τους κοινόχρηστους χώρους και να ανεβάσουν τη διάθεση των ηλικιωμένων ενοίκων αλλά και των εργαζομένων, σε μέρες σαν κι αυτές που όλοι μας το έχουμε ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2